Fotbal liga a IV-a

A venit vacanța pentru echipele hunedorene

         Duminică  22 noiembrie, s-a tras cortina peste actualul sezon fotbalistic din Liga a IV-a în județul Hunedoara. Prevazut să se desfășoare sub forma a două miniturnee, cu un total de 9 etape, din care una a fost amânată, actualul sezon competițional a arătat că există interes din partea cluburilor din județ pentru fotbalul din ligile inferioare. Cazurile de Covid, ori cele legate de accidentări au dus la multe meciuri amânate dar așa cum ne-au comunicat cei din conducerea AJF Hunedoara, toate jocurile amânate vor fi reprogramate anul viitor.

       Pentru că duminică nu a avut decât 9 jucători valizi, antrenorul Dan Voicu de la CSM Vulcanul a cerut amânarea partidei programate să se dispute în deplasare la Aurul Brad: „Efectiv nu am avut jucători. Ciocârlan, Mândreci, Plăcintă, Simoneac, Ciorâia, Roșianu, Ionașcu sunt jucătorii pe care nu am putut conta. Doi au fost în izolare, alți doi nu s-au simțit bine. Am avut și jucători suspendați. Mi-aș fi dorit să jucăm pentru că eu nu sunt omul care dă înapoi, mai ales că am făcut sacrificii în ceea ce privește testele Covid. Poate că se putea stabili ca măcar o restanță să se fi jucat în așa fel încât să ne încadrăm în termenul de valabilitate al testelor. Am dat atâția bani pe testele Covid și am jucat doar cinci partide”, a spus Dan Voicu. CSM Vulcan incheie prima parte a campionatului cu trei victorii, un egal și o înfrângere.

       Minerul Uricani a încheiat prima parte a campionatului cu un egal obținut  în deplasarea de la Victoria Călan.”Am obținut primul punct. Două echipe de același nivel, dar și cu faze pe care nu le-am mai întâlnit niciodată. La scorul de 1-0 pentru noi, centralul ne dă lovitură de pedeapsă, intervine tușierul și spune că nu a fost, că era off-side, dar el nici macar nu a ridicat steagul. La pauză putea fi 3-0 pentru noi la câte ocazii am avut. Apoi spre final de meci, Victoria Călan a  cerut 11 metri, centralul nu l-a dat, dar intervine același tușier care spune că e penalty pentru Călan. Era minutul 84 al jocului când am fost egalați din penalty. Nu am văzut așa ceva în viața mea. În schimb mă bucur pentru Titi Alexoi că a făcut acolo la Călan un grup extraordinar de copii.Toți sunt foarte talentați”, a declarat președintele Vasile Scurtu.

       Inter Petrila a câștigat meciul cu CSM Deva II, devenii prezentându-se la Lonea cu cinci jucători de la echipa din liga a treia. Astfel partida a fost una reușită  cu trei goluri înscrise. În cele din urmă gazdele s-au impus cu scorul de 2-1 și au terminat pe locul trei. Inter a jucat din cele 9 partide doar 7, restul jocurilor fiind programate la anul. „Am câștigat pe merit meciul cu Deva. Ei nu au prea contat în atac, iar golul lor a fost marcat ca urmare a unui lanț de greșeli al apărării noastre”, a declarat Eugen Duma.

         Prima parte a sezonului aduce un lider surpriză. Retezatul Hațeg a terminat pe primul loc cu 8 partide jucate din 9 posibile. Pe locul doi se poziționează Aurul Brad, în timp ce Inter Petrila se află pe locul trei. La polul opus, pe ultimul loc se situează Minerul Uricani cu un singur punct.

         „A fost un tur de campionat organizat în condiții speciale fiind o provocare pentru fiecare dintre noi. În mod normal aș fi putut spune că ar fi fost unele nemulțumiri, dar când te gândești că doar într-un singur județ s-a repornit Liga 4 (jud. Brașov), iar anul trecut am fost nevoiți să ,,înghețăm” competiția, nu cred că aș putea spune că există vreo nemulțumire și cred că există foarte multe mulțumiri. Toată lumea a făcut în aceste momente eforturi mari pentru a juca fotbal și mă bucur că am reușit să păstrăm pasiunea vie pentru fotbal”, Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *