Deva a remizat dramatic la Şelimbăr 1
Fotbal liga a III-a

Deva a remizat dramatic la Şelimbăr

În deschiderea etapei a zecea, prima a returului, CSM Deva a terminat la egalitate, 1 – 1, cu Viitorul Șelimbăr. Partida s-a jucat vineri, pe stadionul din Avrig. A fost un meci de angajament, mai puțin spectaculos, care a compensat însă prin intensitatea cu care s-a jucat și dramatismul desfășurării. Prima mare ocazie de gol a apărut în min. 10, când Ghighilicea și-a făcut bine mingea pentru șut la 16 metri în poziție centrală, dar a tras mult peste poartă. Trașcă a irosit un contraatac promițător doi contra doi, la care a ținut prea mult mingea și în cele din urmă a pasat greșit, direct la un adversar (min. 15). După o bună oportunitate de gol în contul gazdelor, cu o minge periculoasă în fața porții devene respinsă în ultimă instanță (min. 21), și-au făcut din păcate simțită prezența și arbitrii. Centralul Salomir a dictat lovitură de pedeapsă pentru gazde la o fază confuză, cu o învălmășală în careu. A executat Neacșa, a apărat excelent Manea, dar la semnalizarea tușierului penaltyul s-a repetat. De data aceasta Neacșa a trimis sub transversală și a deschis scorul în min. 24, astfel că la cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru Șelimbăr.

După pauză devenii au intrat mai deciși și au presat mai mult în căutarea egalării, iar finalul partidei le-a aparținut în totalitate. Un șut bun pe lângă poartă a lui Lehel, un presupus penalty neacordat la un henț în careul sibian, două cornere conscutive dintre care ultimul rezolvat cu dificultate de portarul gazdelor și un alt șut puțin pe lângă bară al lui Tecsi au prefațat golul de 1 – 1. În cel de-al treilea și ultimul minut al prelungirilor, Vitan l-a găsit cu o pasă în adâncime pe Lehel – atacant introdus inspirat în ultimul sfert de oră în locul fundașului Nițuică – și acesta a pătruns în careu pe stânga și a trimis plasat la colțul lung.

„Am făcut un joc bun cu Șelimbăr și s-a adeverit ceea ce am spus. De cinci etape nu am mai pierdut, dovadă că suntem pe drumul cel bun. Am întâlnit o echipă care până la acest meci nu pierduse nici un punct, cu jucători valoroși, care au evoluat în liga întâi și care joacă de mulți ani împreună. Am văzut dorință la jucătorii tineri, la Branea, un junior de-al nostru de mare viitor, și astăzi a făcut un meci excelent, la Peter Lehel și la ceilalți. Dacă am fi arătat aceeași atitudine de la începutul campionatului am fi adunat mai multe puncte și am fi fost mai sus de locul 6. Iată că în fotbal se mai compensează lucrurile uneori, cu Horezu am fost egalați în min. 94, acum am egalat noi în min. 93. Suntem pe drumul cel bun cu reconstruirea echipei, s-a văzut asta la ultimele patru meciuri, suntem în grafic cu îndeplinirea obiectivului nostru, menținerea în liga a treia”, ne-a declarat după meci Ştefan Nanu, antrenorul principal al CSM Deva.

 

Viitorul Şelimbăr – CS Municipal Deva 1 – 1 (1 – 0)

 

Deva: Manea – Niţuică (min. 75 Lehel), Tecsi, Radak, Branea – Bîrzan (min. 55 Jude), Ţoiu (min. 30 Bogdanovici), Vitan – Ghighilicea, Stere, Traşcă. Antrenor Ştefan Nanu

Au marcat: Neacșa (penalty min. 24), respectiv Lehel (min. 93)

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj) – Marius Bălan (Dej), Doru Lucaciu (Cluj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *