CS Hunedoara, remiză tensionată cu Alba Iulia 1
Fotbal liga a III-a

CS Hunedoara, remiză tensionată cu Alba Iulia

Meci cu foarte mulţi nervi sâmbătă pe „Michael Klein” între două echipe care aveau nevoie de victorie, deşi pentru obiective diferite. Oaspeţii (locul 5) îşi doreau – mărturisit sau nu – să se apropie de primele două clasate, iar gazdele (locul 7) să se desprindă de ultimele două poziţii ale clasamentului. În cele din urmă nici Hunedoara nici Unirea Alba nu au avut câştig de cauză, întâlnirea încheindu-se la egalitate, 1 – 1.

Jocul a început promiţător, cu o fază de poartă încă din minutul 2, la care gazdele au cerut penalty după un contact în careu între Iacob şi Sporea. Prima ocazie de gol a apărut în min. 5, cu un balon recuperat de Marinca, centrare Trăşcan, pivotare Iacob la 7 – 8 metri şi şut puţin pe lângă poartă. Replica albaiulienilor nu a întârziat să apară, Fulea şutează de la 25 de metri, Lefter respinge cu pieptul, Bucurică execută cornerul şi Marian Codrea trimite cu capul de la 8 – 9 metri la colţul lung, pentru 0 – 1 în min. 10.

Aceiaşi Iacob şi Codrea – cei mai periculoşi atacanţi ai echipelor lor – îşi mai trec în cont câte o ratare la centrările lui Trăşcan, respectiv Fulea. O ocazie uriaşă de gol s-a consemnat la mijlocul reprizei, când după un corner bătut de Herci mingea ajunge la Robert Cristian, care din patru metri trimite pe lângă poartă (min. 23).

După aceea s-a jucat mai mult pe contre, apărările au devenit mai atente şi fundaşii mai siguri în intervenţii, astfel încât fazele clare de poartă au devenit mai rare. Excepţie au făcut ultimele minute din prima parte, după ce Dani Creciunesc a prins un şut formidabil de la 35 de metri fără replică pentru Sporea şi a egalat în min. 39. Portarul Unirii a avut o intervenţie bună în min. 44, când a urcat la 45 de metri ca să stopeze în ultimă instanţă contraatacul lui Iacob, dar a comis-o un minut mai târziu, când a ieşit hazardat în 16 metri şi Herci a trimis pe lângă poarta goală, irosind şansa mare de 2 – 1.

 

Partea secundă a meciului a devenit din ce în ce mai tensionată, dar imprecizia la construcţie şi mai ales la finalizare a fost cuvântul de ordine. Mario Codrea a trimis peste poartă, Haj a şutat din unghi şi Lefter a reţinut cu siguranţă, Iacob şi Fulea sunt blocaţi în poziţii bune de Nicu Codrea, respectiv Mardare, Vasinc greşeşte preluarea singur în 16 metri la centrarea lui Trăşcan, Sporea şi Lupşan se ciocnesc la marginea careului mare, însă Iacob nu profită de mingea primită pe tavă (min. 72), Creciunesc îşi încearcă din nou şutul de la 25 de metri însă de data aceasta nu mai prinde cadrul porţii, pentru ca finalul să aparţină în întregime gazdelor. Iacob şutează de două ori pe lângă bară (min. 88 şi 90), ultima oară milimetric, Dani Creciunesc trimite din 14 metri într-un adversar căzut la pământ (min. 91), iar în cel de al treilea minut al prelungirilor Mardare să reia cu capul pentru transversală balonul centrat din lovitură liberă de Herci.

 

CS Hunedoara – Unirea Alba Iulia 1 – 1 (1 – 1)

 

Hunedoara: Lefter – Radicof, R. Cristian, Mardare – Herci, Marinca, D. Creciunesc, Trăşcan – Iacob, Vasinc, Bortaş. Antrenori Raul Spătaru, Daniel Dăscălescu

Alba: Sporea – Zsigmond (min. 57 Bârdea),  Lupşan, N. Codrea, Giurgiu – Fulea (min. 75 Malnă), Haj (min. 75 Matei), Selagea, Bucurică (min. 46 Circov) – M. Codrea, A. David (min. 57 Guţ). Antrenori Adrian Bicheşi, Marcel Rusu, Mircea Oprea.

Au marcat: D. Creciunesc (min. 39), respectiv M. Codrea (min. 10)

Arbitri: Cristian Vieru (Cisnădie) – Pavel Cojocaru (Braşov), Ramona Udrea (Târgu Jiu)

 

Declaraţii după meci

Raul Spătaru: „Rezultatul este mincinos după desfăşurarea jocului. În prima repriză ei au ajuns de două ori la poartă, în cea de-a doua deloc. Ne cunoşteam adversarul, nu ne-au surprins cu nimic, am greşit o singură dată la un corner şi am luat gol. Astăzi am fi meritat clar victoria. Trecem prin unul din cele mai grele momente din istoria clubului, din 24 de jucători 20 au avut sau au covid. Acum suntem 11 de toţi, la acest meci am avut patru juniori trecuţi pe foaie. De trei săptămâni jucăm din trei în trei zile, am făcut un singur antrenament. Sperăm să treacă acest moment şi din iarnă să ne întărim lotul.”

Adrian Bicheşi: „Din punctul meu de vedere rezultatul este echitabil. S-a adeverit încă o dată că la egal se munceşte mai mult decât la victorie sau înfrângere. Ne-am propus să jucăm exact aşa cum am jucat la Hunedoara. Am întâlnit o echipă foarte montată şi consider că am câştigat un punct, la ce adversitate am întâlnit aici. A fost un tur de campionat al hazardului, este greu de gestionat o situaţie în care două săptămâni stai acasă, după care vii şi joci.”

 

sursa foto: ziarul Unirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *