Campioni în orașul Cetății 1
Kaiac-Canoe

Campioni în orașul Cetății

 

       Un nou eveniment de promovare a sportului devean s-a desfășurat în organizarea Primăriei municipiului Deva. Mai precis sportivii legitimați la  secția de kaiac – canoe din cadrul Liceului cu Program Sportiv ,,Cetate” Deva au fost  prezenți marți după amiază pe platoul din fața Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva, la evenimentul ,,Campioni în orașul Cetății”.

        Cu această ocazie , cei care au fost prezenți, fie ei simpli trecători, colegi  din cadrul entității sportive devene sau  chiar reprezentanți ai Primăriei deva au reușit să  obțină multe informații despre activitatea și performanțele  tinerilor kaiciști deveni pregătiți de prof. Alexandru Mureșan.

        Doar în trei ani,între anii 2017-2020, după preluarea secției de prof. Alexandru Mureșan, sportivii secției de kaiac – canoe au participat la competiții naționale, cupe și regate iar palmaresul lor se regăsesc peste 170 de medalii.

        Sportivii cu vârste cuprinse între 10-16 ani au adus la Deva și 22 de titluri naționale – 9 medalii de aur, 7 de argint și 6 de bronz iar unii dintre ei sunt convocați la loturile reprezentative.

        La competiția ,,Regata Baia Mare” la kaiac – canoe din luna octombrie 2020, sportivii legitimați la LPS Cetate Deva au avut o evoluție excelentă.Pe lângă medaliile individuale, sportivii noștri și-au adjudecat locul I în clasamentul cluburilor participante şi se numără printre favoriţii viitoarelor com­petiţii naţionale programate de către Federația Română de Kaiac-Canoe, în perioada următoare.

       De asemenea, la Campionatul Național de Viteză 2020, secția kaiac – canoe a Liceului Sportiv ,,Cetate” Deva a reușit performanța de a se clasifica pe locul III în clasamentul pe cluburi.

       „Campioni în Orașul Cetății”  a fost …o zi fără soare  dar compensată de sclipirea medaliilor cucerite de elevii pregătiți de prof. Alexandru Mureșan, o zi în care cetățenii municipiului Deva au avut ocazia să descopere pentru prima dată tinerii eroi din spatele zecilor de medalii aduse la panoplia LPS Cetate Deva.Felicitări  sportivilor legitimați la secția deveană pentru performanțele lor.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *