Deva pierde la modul horror două puncte cu Horezu 1
Fotbal liga a III-a

Deva pierde la modul horror două puncte cu Horezu

Întâlnirea de miercuri de la Simeria dintre Municipal Deva şi Flacăra Horezu a avut dramatism, suspans şi ratări cât pentru zece meciuri. În cele din urmă partida – restanţă din etapa a şaptea – s-a încheiat la egalitate, 1 – 1.

Nici nu se aşezaseră bine pe teren jucătorii celor două echipe că Traşcă a şi ajuns în careul advers şi a deschis scorul cu un şut la colţul lung de la 14 metri lateral dreapta, când nu trecuse nici un minut de la fluierul de start. Replica oaspeţilor nu a întârziat să apară şi Flacăra a început să preseze în căutarea egalării. Lovitura de cap a lui Moldovan a trecut pe lângă poartă (min. 6), Preda a prins un şut bun de la 20 de metri reţinut cu siguranţă de Manea (min. 14), pentru ca în min. 17 să consemnăm cea mai mare oportunitate de gol a vâlcenilor, reluare cu capul Preda din careul mic şi minge scoasă de Radak de pe linia porţii.

Reacţia devenilor nu a întârziat să apară. Vitan a bătut excelent o lovitură liberă de la 26 de metri lateral stânga şi Vlădoi a scos de la rădăcina barei (min. 20), Traşcă are o acţiune individuală însă şutul său de la 28 de metri ocoleşte poarta (min. 26), Ghighilicea, servit în careu de Bîrzan, trimite pe colţul scurt şi Vlădoi acordă corner, în urma căruia Radak ratează din 4 metri, trimiţând pe lângă poartă (min. 33).

Manea – care a făcut o partidă foarte bună – are un reflex salvator la şutul lui Simedru, găsit de pasa lui Preda la 14 metri de poartă (min. 35). Finalul primei reprize este unul al marilor ratări devene. Contraatacul purtat pe stânga de Branea şi Vitan îl găseşte în careu pe Ghighilicea, care încearcă neinspirat o preluare cu călcâiul (min. 39), Vitan bate un corner, Radak prelungeşte până la Ghighilicea şi acesta reia incredibil în transversală de la 3 metri, balonul îi revine, dar este blocat şi nu obţine decât corner (min. 40), Traşcă are două acţiuni individuale reuşite, la prima şutează pe lângă bară de la 17 m (min. 43), iar la o doua îl serveşte excelent pe Ghighilicea, acesta şutează pe jos de la 15 m şi Vlădoi respinge în corner (min. 44), pentru ca în prelungirile reprizei Ghighilicea să se afle în postura de servant, însă Stere – singur în careu – trece de puţin pe lângă balon.

 

La reluare oaspeţii au apărut cu un trident ofensiv Popa – Preda – Dobrescu şi s-au instalat cu arme şi bagaje în terenul devean, căutând golul. Au lăsat însă spaţii mari în defensivă de care devenii au încercat să profite şi jocul a devenit astfel unul pe contre. Manea a scos mingea de la vinclu la lovitura liberă a lui Nistor (min. 47) şi tot el a intervenit bine în faţa lui Preda (min. 55). La poarta cealaltă Vitan centrează în 8 metri şi Ghighilicea reia slab direct în portar (min. 56), iar Traşcă trimite prin faţa porţii după un un – doi cu Ghighilicea (min. 58).

În min. 62 Simedru vede galben pentru un fault dur, îl înjură pe arbitrul Buzărnescu şi este eliminat pe loc de acesta. De aici încolo meciul părea jucat, mai ales pentru că Deva a părut în control total şi a irosit cu nonşalanţă contraatacuri în situaţii dintre cele mai favorabile. A lipsit însă pasa decisivă, iar când aceasta a apărut nu s-a găsit finalizarea care ar fi putut închide definitiv conturile. Traşcă nu obţine decât un fault la un contraatac patru contra doi (min. 63), Bîrzan scapă singur spre poartă în poziţie centrală şi este oprit de Grosu prin fault (s-a acordat doar cartonaş galben, nu roşu, o fază de discutat în min. 77), Ghighilicea îi paseză lui Lehel şi acesta, singur în careu, trimite pe lângă bară (min. 82), Vitan face o cursă din terenul propriu până în 16-le advers însă şutează prin faţa porţii (min. 84), iar Vitan întârzie pasa la un alt contraatac purtat trei contra doi (min. 88).

Finalul de meci îi găseşte pe horezani asediind poarta lui Manea şi după o intervenţie bună a acestuia în min. 89 vine golul în cel de-al treilea minut al prelungirilor. A fost o fază la care au contribuit ambii stoperi vâlceni, urcaţi în disperare de cauză în careul devean: Moldovan reia în bara transversală după un aut executat de pe stânga, balonul revine în teren şi veteranul Cristi Munteanu îl trimite în plasă din apropiere pentru o egalare nesperată.

Deva pierde astfel două puncte importante în economia clasamentului, după ce s-a jucat nepermis de mult cu ocaziile avute.

 

CS Municipal Deva – Flacăra Horezu 1 – 1 (1 – 0)

 

Deva: Manea – Curescu, Tecsi, Radak, Branea – Bîrzan, Ţoiu, Vitan – Ghighilicea (min. 89 Roman), Stere (min. 55 Lehel), Traşcă (min. 76 Târş).

Antrenor Ştefan Nanu

Horezu: Vlădoi – Mihăescu, Moldovan (min. 90+3 Nuţă), Munteanu, Grosu – Dobrescu, Precup, Nistor, Simedru (eliminat min. 62) – Ad. Popa, Preda (min. 59 Dinu). Antrenori Adrian Popa, Marian Deaconescu

Au marcat: Traşcă (min. 1), respectiv Munteanu (90+3)

Arbitri: Dan Buzărnescu (Craiova) – Adrian Epure (Orlat), Vasile Duţă (Avrig)

 

Declaraţii după meci:

 

„Sincer, vreau să îmi felicit jucătorii pentru dorinţa arătată în acest meci şi pentru ocaziile create. Branea a jucat din nou excepţional, la 16 ani. La un moment dat putea fi 5 – 0 pentru noi, azi trebuia să luăm fără discuţie cele trei puncte. Ne-au lipsit şapte titulari şi s-a văzut la schimbări că nu aveam pe cine să bag, aici s-a văzut lipsa de valoare a unor jucători. Este frustrant şi dureros să ratezi atâtea ocazii singur cu portarul şi să iei gol în prelungiri pe o minge pierdută de Târş în faţa unui jucător de 36 de ani care câştigă sprintul deşi avea un metru în spate. Asta e, mergem înainte, mai avem două meciuri foarte grele la Dăeşti şi Şelimbăr, după care în iarnă vom aduce jucători de valoare, cu calitate.”

Ştefan Nanu, antrenor principal CSM Deva

 

„Am întâlnit o echipă arţăgoasă, care aleargă mult, cu câţiva copii buni. Suntem mulţumiţi că am făcut un meci bun şi că am reuşit egalarea. Chiar şi în inferioritate numerică am revenit în joc şi am plecat de aici cu punct.”

Adrian Popa, antrenor-jucător Flacăra Horezu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *