Campionatele Naționale individuale se dispută la Ploiești 1
Gimnastica artistica

Campionatele Naționale individuale se dispută la Ploiești

 

          Federatia Română de gimnastică a comunicat ieri în teritoriu programul celor două competiții de nivel național și care se vor desfășura la mijlocul lunii noiembrie la Ploiesti.

           Campionatul Național Open la individual și cel al Reprezentativelor de club se va desfășura în perioada 19-22 noiembrie cu participarea celor mai bune gimnaste ale momentului, întrecerile fiind un util test inaintea Campionatelor Europene  care sunt pregătite să se desfășoare la Mercin în Turcia.

          Vor evolua în concursul de la Ploiesti componentele lotului național de senioare și junioarele de prespectivă pentru Olimpiada din 2024, printre cele care vor urca pe aparate fiind Larisa Iordache, Antonia Duță., Daniela Trică , Maria Holbura- singura gimnastă din România calificată la Olimpiada de la Tokyo , Silvia Sfiringu și Ioana Stanciulescu, cele două gimnaste  care au atins vârsta senioratului și în care  tehnicienii  își pun mare sperante în  posibila lor calificare la Jocurile Olimpice.

          Nu vor lipsi junioarele care s-au pregătit în cadrul proiectului Țară, țară vrem campioane , Ana Bărbosu ,Irina Trestianu  și Mara Ceplinschi.

        Inainte de concursul național open al senioarelor sunt programate întrecerile Campionatului Național al  Junioarelor atât la individual cât și pe echipe, competiție care se va derula tot la Ploiesti în perioada 17-19 noiembrie, cu participarea gimnastelor junioare de la categoriile a-III-a, a II-a si a I-a . Este de altfel primul concurs oficial din acest an  pentru gimnastica românească și la care se vor acorda medaliile, pentru sportivele clasate pe podiumul de premiere, trofeele  pentru campioana din 2020 atât la individual cât și la echipe dar și alte premii  pentru evoluțiile din finalle pe aparate.

         Ambele competiții se vor desfășura fără spectatori iar toți participanții, oficialii și voluntarii vor fi obligați să își monitorizeze starea de sănătate și să respecte cu strictețe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *