Deva învinge Costeștiul și urcă în clasamentul seriei 1
Fotbal Fotbal liga a III-a

Deva învinge Costeștiul și urcă în clasamentul seriei

Meciul de vineri de la Simeria a opus două echipe care s-au confruntat cu multe, foarte multe probleme de efectiv. Gazdele au primit o lovitură dură când doi dintre fundaşii centrali, Jude şi Bogdanovici, au fost testaţi pozitiv cu covid. Ei s-au adăugat astfel unei liste de absenţi extrem de lungă, cu accidentaţi mai vechi sau mai noi, Doboş, Dombradi şi Niţuică fiind ultimele nume adăugate la acest capitol. Dacă mai menţionăm că Ţoiu şi Bîrzan au intrat pe teren incomplet refăcuţi, ambii cu probleme la glezne, avem un tablou extrem de sumbru al subţirimii lotului avut la dispoziţie de tehnicianul devean.

Cu patru dintre cei cinci titulari obişnuiţi din apărare indisponibili, Nanu s-a văzut nevoit să improvizeze la greu în compartimentul defensiv: Manea a recâştigat poarta, Curescu a revenit pe postul de fundaş dreapta, pe flancul stâng a apărut Branea, care la 16 ani a făcut un meci mare, iar surpriza-surprizelor a fost plasarea „vârfului” Tecsi în inedita postură de stoper (!), de care s-a achitat impecabil.

În cele din urmă Deva s-a impus cu 3 – 0, după două reprize diametral opuse ca desfăşurare a jocului şi cu un oarecum paradoxal în înscrierea golurile. Gazdele au controlat cu autoritate prima parte şi puteau marca liniştite de patru – cinci ori, dar ratările de-a dreptul monumentale au privat-o de un scor categoric şi liniştitor până la pauză. La reluare aspectul partidei s-a schimbat drastic. Oaspeţii au ieşit mult mai mult la joc, au presat în atac şi puteau egala în câteva rânduri. Finalul a aparţinut însă Devei, care a punctat încă de două ori pe tabelă prin golgeterul Ghighilicea şi a obţinut cea de a doua victorie în acest campionat.

 

Devenii şi-au luat tare adversarii încă de la debut. Prima ocazie i-a aparţinut lui Ţoiu, care a reluat slab din mijlocul careului, direct în portar, mingea venită din cornerul bătut de Vitan (min. 8). În min. 11 s-a deschis scorul: Ghighilicea a fost faultat la 25 de metri de poarta lui Popa în poziţie centrală, Vitan a executat lovitura liberă pe jos şi, dintr-un careu suprapopulat, Stere a găsit drumul spre gol cu un „călcâi” de mare inspiraţie la colţul lung. CSM s-a dezlănţuit şi ocaziile au început să curgă. Vitan a bătut o altă lovitură liberă de pe stânga şi Tecsi a reluat cu capul pe lângă poartă (min. 13), Marinescu a rezolvat în ultima instanţă o centrare a lui Vitan pe care o aşteptau doi oameni liberi în careu (min. 18), iar Bîrzan a avut o ratare incredibilă în min. 20, când a scăpat singur la 16 metri de poartă, dar s-a dus mult în unghi, a întârziat şi şutul, şi centrarea şi a fost în cele din urmă blocat.

Minerul a avut prima replică timidă în ofensivă odată cu şutul lui Marinescu de la 30 de metri mult peste poarta lui Manea (min. 23). O fază rarisimă s-a petrecut în min. 24, când Ghighilicea a profitat de o gafă a fundaşilor centrali, a pătruns în careu, a driblat portarul, a trimis în bară din doi metri, balonul a revenit în teren şi Marinescu, în încercarea de a respinge, l-a expediat în aceeaşi bară (!). Popa a intervenit bine la centrarea lui Curescu (min. 40), pentru ca singura şansă reală de gol a Costeştiului din prima repriză să apară în ultimul minut, când şutul lui Păun de la 7 metri a fost deviat în corner de un apărător devean.

La reluare parcă au intrat alte formaţii pe gazon. Manea a trebuit să se întrebuinţeze la centrarea periculoasă a lui Rădulescu (min. 50) şi la şutul lui Mihăilă (min. 58), dar în special la lovitura liberă excelent bătută de Claudiu Traşcă, la rădăcina barei (min. 73). Cea mai mare ocazie a oaspeţilor am consemnat-o în min. 77, când Mihalcea a trimis cu capul în transversală la centrarea lui Mihăilă. De partea cealaltă Vitan a purtat frumos un contraatac însă pasa lui nu a ajuns la Al. Traşcă (min. 57), iar Alex Traşcă a şutat frumos din colţul careului mare puţin peste poartă (min. 63). Liniştea în tabăra deveană a adus în min. 83 Ghighilicea, aflat la capătul acţiunii de atac pentru 2 – 0, în care mingea a curs frumos şi eficient pe traseul Stere – Al. Traşcă. O nouă combinaţie între Stere şi Traşcă a adus un corner, a executat Vitan şi Ghighilicea a făcut 3 – 0 din apropierea careului mic (min. 86). Atacantul Devei putea realiza hat-trickul în min. 89, când la o nouă pătrundere în careul gorjean a şutat în portar.

În urma acestui rezultat, CSM a urcat până pe locul 7 într-o serie dominată categoric de sibieni, cu Şelimbăr, Mediaş şi Cisnădie ocupând detaşat podiumul.

 

Declaraţii după meci

„A venit victoria mult aşteptată, era destulă teamă şi a fost presiune înainte de acest meci. Îi felicit pe aceşti copii, au intrat pe teren cu atitudine şi dorinţă de a câştiga. Azi am jucat fără şapte titulari, a trebuit să facem improvizaţii. Branea, un junior născut în 2004, a jucat extraordinar. Îl felicit şi pe Tecsi, astăzi ca fundaş central a evoluat fără greşeală. Am vorbit cu el înainte de meci şi mi-a spus că îşi doreşte să joace pe acest post. Ca joc am avut momente bune şi mai puţin bune astăzi. Dacă în minutul 20 era 3 – 0 pentru noi nu se mira nimeni, dar aţi văzut cât am ratat, ce ocazii am avut. După pauză adversarii au echilibrat jocul şi au pus presiune pe noi. Dacă în celelalte meciuri am dominat 70% din timp şi am pierdut, acum din fericire nu s-a repetat acel scenariu. Trebuie să câştigăm restanţa de miercuri cu Horezu, ne gândim deja cum să pregătim acel meci.”

Ştefan Nanu, antrenor principal CSM Deva

 

„După părerea mea rezultatul e unul mincinos. Puteam mai mult în acest meci. Dacă intra mingea în poartă la bara aceea din repriza a doua poate că altul era deznodământul. Oricum am făcut un joc bun, chiar dacă am avut probleme de efectiv, destui accidentaţi şi mulţi copii pe teren. Am venit aici să jucăm, nu să ne apărăm şi repet, scorul este prea drastic. Problema în seria noastră este că nu e continuitate în joc. De exemplu la Cisnădie am făcut un meci bun, am câştigat, dar a urmat o pauză de două săptămâni, din cauză că nu am jucat cu Mediaşul, iar acum o să avem trei meciuri în şase zile. E greu să intri în ritm în aceste condiţii, de aceea apar şi fluctuaţii în randament şi rezultate.”

Marius Vlădoi, antrenor principal Minerul Costeşti

 

CS Municipal Deva – Minerul Costeşti 3 – 0 (1 – 0)

 

Deva: Manea – Curescu (min. 87 Târş), Tecsi, Radak, Branea – Bîrzan (min. 88 Teodorescu), Ţoiu (min. 88 Lehel), Vitan – Ghighilicea, Stere, Traşcă. Antrenor Ştefan Nanu

Costeşti: Şt. Popa – Mazilu, Nicolaescu, Preda, Păun (min. 66 Vlad) – Marinescu (min. 46 Mihăilă), Zotică – Casoni, Cl. Traşcă, Mihalcea – Rădulescu (min. 85 Bolovan). Antrenor Marius Vlădoi

Au marcat: Stere (min. 11), Ghighilicea (min. 83, 86)

Arbitri: Vasile Rodina (Cluj) – Sergiu Corb (Zalău), Alin Revnic (Cluj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *