AUTOBERGAMO, LIDER NEÎNVINS ÎN LIGA I DE FUTSAL 1
Futsal

AUTOBERGAMO, LIDER NEÎNVINS ÎN LIGA I DE FUTSAL

Autobergamo Deva își continuă evoluțiile excelente în Liga I de futsal, chiar și în condițiile în care lotul a fost serios afectat de îmbolnăvirile cu Covid 19. Deplasându-se doar cu opt jucători, dintre care doi portari, un junior și cu directorul sportiv Adrian Moț reactivat, Autobergamo Deva este neînvinsă și după turneul de la Odorheiu Secuiesc.

Egal cu deținătoarea titlului

Devenii au câștigat cu 5-2 în fața celor de la Clujana Cluj, au remizat, 2-2, cu campiona en-tittre United Galați, și au învins, cu 3-2, pe KSE Târgu Secuiesc. “Din fericire pentru noi suntem neînvinși, cu toate condițiile grele în care am început acest sezon, cu lipsa de antrenamente în sală, cu îmbolnăvirile și cu pandemia care ne-a dat peste cap. La primul turneu am jucat cu o jumătate de echipă, iar la al doilea, practic, cu cealaltă jumătate. Băieții s-au descurcat extraordinar de bine, au făcut sacrificii imense ca să joace bine în efectiv redus atâtea meciuri la rând și am făcut o figură frumoasă. Suntem neînvinși, suntem acolo sus și așteptăm să fim toți apți pentru următorul turneu, să jucăm și noi ceva mai relaxat”, a declarat Dorin Popa, președintele celor de la Autobergamo.

Cu gândul la următoarele turnee

Cei de la Autobergamo se gândesc deja la următoarele turnee, în care vor întâlni cealaltă echipă neînvinsă, Imperial Miercurea Ciuc, a doua în clasament, însă cu un meci mai puțin disputat, dar și pe deținătoarea titlului, chiar pe terenul acesteia, la Galați. Dorin Popa, președintele devenilor, își dorește ca băieții să fie sănătoși pentru ultimele turnee, nu ca la primele două, iar Autobergamo, la sfârșitul sezonului regulat, să ocupe o poziție cât mai înaltă pentru abordarea play-off-ului dintr-o poziție avantajoasă. “Următorul turneu ar trebui să debuteze pe 21 noiembrie, de principiu la Târgu Secuiesc, iar primul meci ar fi cel cu Ciucul. Al patrulea turneu și ultimul din sezonul regulat ar trebui să se desfășoare în decembrie, cel mai probabil la Galați. La Galați vom juca pe terenul celor de la United, dar asta nu ar fi o problemă. Ce ne interesează pe noi este ca băieții să fie apți, să putem termina anul pe unul dintre locurile fruntașe și să atacăm, după aceea, finalul de sezon”, a mai spus Dorin Popa.

Trei jucători la echipa națională

Evoluția bună a devenilor nu l-a lăsat indiferent pe selecționerul Robert Lupu, acesta chemând trei jucători de la Autobergamo la echipa națională pentru dubla amicală cu Franța, numărul acestora putând fi și mai mare dacă nu apăreau nedoritele cazuri de Covid. “Ca un bonus, pentru evoluțiile bune, trei băieți au fost răsplătiți, fiind convocați la echipa națională. Erau patru inițial, dar Gavrilă este încă bolnav. La lot vor fi Szots, Stoica și Hadnagy. Ei urmează să-și facă testele Covid miercuri, la Deva, și, dacă totul este în regulă, se vor prezenta în cantonamentul echipei naționale pentru pregătirea celor două meciuri amicale cu Franța din perioada imediat următoare”, a mai menționat președintele celor de la Autobergamo. Cele două meciuri dintre primele reprezentative de futsal ale României și Franței se vor disputa la București, în zilele de 6 și 7 noiembrie.

AMARILDO SZEKELY

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *