MECI DE INFARCT ÎNTRE ȘOIMUL BĂIȚA ȘI MINERUL URICANI 1
Fotbal Fotbal liga a IV-a

MECI DE INFARCT ÎNTRE ȘOIMUL BĂIȚA ȘI MINERUL URICANI

 

Duminică s-a disputat ultima etapă din primul mini turneu al turului Ligii a IV-a de Fotbal Hunedoara. În runda a cincea  a fost amânată întâlnirea CSM II Deva – CSM Vulcan, și s-au mai consemnat două victorii ale oaspeților, Retezatul Hațeg câștigând cu 6-1 la Victoria Călan, iar Gloria Geoagiu, în derby-ul rundei, s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Inter Petrila, precum și o remiză, 2-2, în jocul Dacia Orăștie – Aurul Brad.

Singura victorie a gazdelor a fost realizată de Șoimul Băița, în fața celor de la Minerul Uricani, după un meci nerecomandat cardiacilor. Jucată fără spectatori, ultimul meci cu public fiind pe 8 martie, partida a oferit o primă repriză albă. Primii care au trecut pe lângă gol au fost oaspeții, șutul lui Vașarhelean, din minutul 4, fiind respins in extremis de Cibotaru, portarul gazdelor. Apoi în minutul 6 gazdele reclamă un henț în careu al lui Grecu, dar nu se dă nimic, iureșul din debut stingându-se în minutul 11, când Stamatin, de la Șoimul, greșește de puțin ținta. A mai fost, în minutul 20, un gol anulat gazdelor pentru ofsaid la Popa, următoarea fază notabilă fiind în minutul 27, când Morar, portarul echipei vizitatoare, respinge bine o centrare a lui Stan. În minutul 31 Chelemen, de la Băița, singur la 7 metri, șutează pe lângă, două minute mai târziu o centrare a aceluiași jucător fiind interceptată de goal-keaper-ul formației din Vale. Repriza se încheie cu o lovitură liberă bine executată de Popa, dar respinsă excelent de Morar, și la cabine se intră cu 0-0.

Mitanul secund începe tot cu Băița în atac, dar Mureșan, în minutul 48, scăpat singur, are o execuție defectuoasă din careul mare. De aici încolo, însă, lucrurile au început să se precipite. În minutul următor, oaspeții cer penalty la un duel între Prem și fundașul gazdelor Hanganu, balonul iese în corner și, în urma centrării lui Preoteasa, Stan deviază nefericit în propria poartă, și Uricaniul conducea cu 1-0. Gazdele par groggy și au noroc cu robinsonada veteranului Cibotaru la lovitura liberă a lui Preoteasa. Faza continuă, balonul ajunge la Constantin. Iar acesta îl găsește foarte bine pe Popa, care egalează cu un șut plasat din marginea careului mic. Acest gol pare să le fi desfăcut aripile celor de la Șoimul, care ratează pe bandă rulantă. În minutul 60 Horț trage pe lângă din 8 metri, în poziție centrală, în minutul 63 șutul lui Bogdan, intrat după pauză, este respins de Morar, dar continuarea aceluiași Horț este dezamăgitoare. În minutul următor a venit o fază ca parcă trasă la indigo, de această dată ratând Ciobanu și Hanganu. În minutul 67 Ciobanu scapă singur spre poarta adversă, dar ratează ținta, iar peste 5 minute este imitat de Popa. Oaspeții rezistă din ce în ce mai greu, iar în minutul 78 Grecu vede al doilea galben după un fault din postură de ultim apărător asupra lui Bogdan, iar lovitura liberă ce a urmat, executată de Popa, de la marginea careului mare, a fost reținută de Morar. Iar inevitabilul se produce în minutul 82, când Popa, din apropiere, a speculat o respingere greșită în față a lui Morar, după o lovitură liberă executată de Stan. Spre lauda lor, cei de la Uricani nu resimt șocul și, parcă renăscuți, ies la atac și, în minutul 88, cer penalty la un duel între vârful lor, Vașarhelean, și căpitanul gazdelor Horț. Faza se repetă și în minutul 90, iar Florin Anca, arbitrul de centru care s-a achitat bine de sarcini în acest joc, arată punctul cu var, dar Anghelina, căpitanul echipei vizitatoare, a țintit transversala lui Cibotaru. Oarecum surprinzător, oaspeții au fost cei care au deschis scorul, în minutul 50, când, după un corner al minerilor, Ovidiu Stan a înscris în proprie poartă. Gazdele și-au revenit repede și au egalat, în minutul 55, prin Robert Popa, care a fructificat o lansare a lui Alex Constantin. Apoi Băița a controlat jocul, dar fără să înscrie, iar finalul a fost incendiar. În minutul 78, Denis Grecu, de la Uricani, a fost eliminat pentru al doilea galben, iar Șoimul a trecut în avantaj în minutul 82, când același Robert Popa a profitat de o respingere greșită a lui Orlando Morar, portarul advers, și a înscris. Băița părea că va gestiona bine finalul, dar, în minutul 90, oaspeții au obținut un penalty, după un fault al lui Cătălin Horț asupra lui Claudiu Vașarhelean, însă execuția lui Andrei Anghelina a lovit transversala lui Petru Cibotaru.

Cum în cele trei minute de prelungire nu s-a mai întâmplat nimic, Băița câștigă, cu mari emoții, un meci în care era văzută ca mare favorită, iar pauza competițională pentru cei de la Șoimul pare a fi binevenită, în vreme ce echipa din Vale, care a avut mult ghinion, a pierdut al cincilea joc consecutiv, dar speră să-și revină. Liga a IV-a de fotbal Hunedoara, singura din țară care se dispută în prezent, se va relua cu cel de-al doilea mini turneu, unul de patru etape, ultimele din tur, în data de 12 noiembrie, cu jocurile CSM Vulcan – Inter Petrila, Minerul Uricani – CSM II Deva, Retezatul Hațeg – Șoimul Băița, Gloria Geoagiu – Dacia Orăștie și Aurul Brad – Victoria Călan.

CASETA TEHNICĂ

ȘOIMUL BĂIȚA – MINERUL URICANI 2-1 (0-0)

Teren: Crăciunești.

Spectatori : 0.

Au marcat: Popa (55, 82) / Stan (50 , autogol)

ȘOIMUL: 12. Cibotaru – 17.Hanganu, 19. Horț (cpt), 13. Mateescu, 10. Stan – 18. Mureșan (4. Bogdan’55), 2. Ciobanu (7. Băban‘80), 16. Constantin (14. Tarța ’80), 16. Chelemen (6. Rădoane ’46) – 11.Popa, 9. Stamatin (3. Fiț ’55). Rezerve: 15. Avram, 5. Sevastița. Președinte: Mirel Dubar. Antrenor: Marius Tănasă. Delegat: Daniel Igreț.

MINERUL: 23: Morar – 15 Tulpea – 7. Anghelina (cpt.), 14. Erdos, 18. Agrigoroaie, 3 Grecu – 8. Sav, 10. Nicu – 5. Preoteasa, 9. Vașarhelea, 14. Prem. Rezerve: 68. Cîmpean, 17. Chirca. 6. Szima. Președinte: Vasile Scurtu. Antrenor: Marin Petra. Delegat: Raul Călina.

Cartonașe galbene: Popa (83), Stan (86), Rădoane (90+1) / Grecu (11 și 78), Prem (39), Tulpea (90).

Arbitri: Florin Anca – Tiberiu Hajdu, Cristian Sâncrăian.

Observator: Mirel Biriș.

Asistență medicală: Adrian Popvici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *