Daniel Gîrleanu campion național de juniori 1
Box

Daniel Gîrleanu campion național de juniori

       Finalul de săptămână a fost deosebit de palpitant pentru sportivii și antrenorii care au participat la întrecerile Campionatelor naționale de box pentru juniori organizate de către Federația Română de Box la Tg.Jiu. Competiția  s-a desfășurat  respectând toate condițiile impuse de către Ministerul Tineretului și Sporturilor (MTS)și Ministerul Sănătății(MS) prin protocolul comun cu privire securitatea  sportivilor și tehnicienilor  în astfel de ocazii . Mai mult, întrecerile au avut și rolul de a stabili loturile cu care România va participa în luna noiembrie la Campionatele Europene de juniori  care sunt programate să se desfășoare la Sofia, în Bulgaria.

       Prima medalie a fost cucerită pentru CSS HUnedoara de junioarul Vlad Șchipu care  s-a clasat pe locul al doilea la categoria 52 de kg, el fiind întrecut în finala categoriei de către Ionuț Chiriac.

       Noul campion national la categoria 54 kg este de acum  boxeurul hunedorean, Daniel Gîrleanu, fratele mai mic al campionului Gosmin Gîrleanu, cel care este singurul pugilist roman calificat la JOcurile Olimpice de la Tokyo.

        La competiția organizată la TG. Jiu, Daniel Gîrleanu  a evoluat în finala categoriei  avându-l adversar pe Florin Luis Camen Ymad(SCM Craiova), cel care este  component al lotului național de juniori . Victoria  hunedoreanului a venit ca  o surpriză pentru cei prezenți, el fiind cotat cu o șansă mai mica în fața craioveanului. O medalie de aur pentru Daniel Gîrleanu, care   confirmă în odată că toți membrii familiei , practicanți ai boxului, sunt ambițioși și cu putere de concentrare la competițiile importante.

        Daniel Girleanu ,răsplătit la Tg. Jiu cu trofeul pentru cel mai combativ boxer al competitiei este pregătit la CSS HUnedoara (la fel ca și celălat medaliat, Vlad Șchipu) de maestrul Ilie Captari, cel de care se leagă cele mai mari performanțe ale boxului hunedorean din ultimii ani.Este de așteptat acum decizia FR Box cu privire la includerea sportivului Daniel Gîrleanu în lotul cu care România va participa la Campionatele Europene, competiție de la care tânărul junior hunedorean se poate întoarce cu un bun rezultat.Succes!

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *