Dacia Orăștie - Aurul Brad 2 - 2.  1
Fotbal Fotbal liga a IV-a

Dacia Orăștie – Aurul Brad 2 – 2. 

Dacia Orăștie a primit în această ultimă etapă din miniturneu ,liderul clasamentului după patru etape, formația  Aurul Brad, care venea la această întțlnire după trei victorii și un egalîn timp ce  șituația echipei gazdă era diametral opusă,cu două înfrângeri și două victorii.

De această data jucătorii  de la Dacia Orăștie au arătat caracter, determinare și  o atitudine schimbată în joc față de meciurile precedente.

Prima repriză a partidei a fost una spectaculoasă cu trei reușite și mai multe răsturnări  răsturnări de scor. Meciul a început cu o ocazie ratată în min. 5 de gazde :Coca – lovitură liberă de la 17 – 18 metri,iar mingea a fost respinsă de portarul oaspeților Jurca,în corner

Replica oaspeților,nu se lasă prea mult așteptată, jucatorii din Brad, trecând în două rânduri pe lângă deschiderea scorului. Prima dată prin Sorca, lobul acestuia peste goalkeeper -ul Daciei, Vălean, care a avut o ieșire neinspirată, cade pe bara transversala (min. 9), și apoi prin Filipaș- șutul acestuia în cros, se duce pe lângă poartă (min. 14).

După numai două minute, golgheterul Aurului, Filipaș, nu mai ratează ținta și înscrie cu noroc, după ce mingea șutată în prima fază îi revine (min 16).Pentru gazde semnalul deșteptării este dat de Coca, care transformă un penalty – ul obținut de Afrapt (min 22).

După alte trei minute, oaspeții din Brad, mai primesc o lovitură, la reușita semnată de Vâjdea, care reia în plasă, cu o execuție din “drop”, mingea deviată cu capul pe spate de către Diaconu(min 25).

Dacia Orăștie  a dominat jocul din prima repriză  iar în min. 44 jucătorii echipei gazdă au trecut pe lângă desprinderea pe tabela de marcaj,  dar, torpila lui Lăcătus  a lovit tranversala.

Repriza secundă fost săracă în ocazii, cu gazdele  care au preferat să apere avantajul înregistrat pe tabelă, iar de cealaltă parte, oaspeții alergând după egalare.  Cea mai mare ocazie de gol, pe care am trecut-o în contul gazdelor  a fost cea din minutul 70, când mingea trimisă din lovitura liberă executată de Lăcătuș, este respinsă în corner de portarul oaspeților.

Pe final când toată lumea, se aștepta la prima victorie a Daciei, pe teren propriu, a venit golul egalizator al vizitatorilor, reușit de Filipaș: la o centare venită de pe partea dreaptă, Mureșan (fundașul gazdelor), a respins greșit mingea, până la decarul Aurului, care din 11 metri, l-a executat pe portarul Vălean.

Un punct nesperat smuls de Aurul Brad, pe terenul Daciei, care poate prin prisma jocului merita să obțină toate cele trei puncte puse în acest joc.

De remarcat că după fluierul de final de partidei, Alexandru Iga (Aurul Brad), a fost eliminat de către centralul Andrei Fodor, pentru „injurii” aduse brigăzii de arbitri.

O remiză care nu mulțumește pe nimeni. Dacia Orăștie urcă o poziție, până pe 5, cu un total de 7 puncte (din păcate în afara play –off -ului), iar fostul lider, coboară pe treapa a doua a clasamentului, cu un total de 11 puncte.

Au evoluat la Dacia Orăștie (antrenor  Ioan Marcu): Vălean – Vâjdea, Mureșan, Ciobanu, Cristea, Ludwig, Cubleșan, Lăcătuș, Coca, Afrapt, Diaconu.

Aurul Brad (antrenor Viorel Miclean): Jurca – Lup, Lazăr, Șoit, Iga, Sorca, Vajda, Leaha, Leucian, Pașca, I. Filipaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *