Jiul mai adună un punct şi e neînvinsă de trei etape 1
Fotbal liga a III-a

Jiul mai adună un punct şi e neînvinsă de trei etape

Nou promovata Jiul a terminat la egalitate, 2 – 2, partida susţinută sâmbătă la Petroşani cu Viitorul Dăeşti. Echipa pregătită de Toni Sedecaru a condus în două rânduri, dar a fost egalată de fiecare dată de o echipă având în componenţă fotbalişti experimentaţi. Chiar dacă oaspeţii au avut destule absenţe din lot, cele mai notabile fiind ale lui Florin Costea, Octavian Vasile sau Lucian Iordache, Dăeştiul rămâne un nume greu al seriei a şaptea, cu ambiţii declarate la promovare.

Matei a deschis scorul în min. 24, cu o lovitură de cap la cornerul executat de Bădărău. Vâlcenii au egalat la faza imediat următoare, când o greşeală pe flancul stâng al apărării gazdelor, cu Keszeg şi Mazilu, a adus balonul la 20 de metri de poarta lui Haring, de unde Pârvu l-a expediat direct în vinclu. În ultimul minut al primei reprize Sandu Remus a fost faultat în careu şi Matei a transformat penaltyul. Scorul final a fost stabilit de Neacşu la mijlocul reprizei secunde, acesta profitând de o greşeală de marcaj a defensivei Jiului la o lovitură de colţ.

„S-a repetat exact, dar exact, acelaşi lucru ca şi la Costeşti în etapa precedentă. Am condus, am fost egalaţi, am jucat ultimele 25 de minute cu om în minus, s-a terminat 2 – 2. De data aceasta Bădărău a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene. Ne-au lipsit cinci jucători pentru această partidă, Arcuşi, Bocu şi Mareş răciţi (nu covid, doar răceală), Cuibari suspendat şi Stoicoiu, accidentat. Pe ultimul l-am introdus pe final chiar şi aşa, nerestabilit complet. În general sunt mulţumit de modul cum au jucat băieţii, Dăeştiul este o echipă bună chiar fără câţiva titulari, dar personal îmi doresc mai mult. S-a văzut şi acum lipsa noastră de experienţă, avem puţini jucători care au mai evoluat în liga a doua sau a treia. Avem o problemă mentală, nu fizică, pentru că din postura de nou promovată am considerat din start toate meciurile ca fiind grele. Nu suntem obişnuiţi să conducem – dacă suntem conduşi nu e o problemă, revenim. Atunci când suntem în avantaj intervine instinctul de conservare – pe care noi, antrenorii, nu am reuşit să îl eliminăm – şi ne retragem în apărare. Atunci prind încredere adversarii, iar dacă ne mai dau şi gol lucrurile se complică. Adunăm câte un punct, câte un punct, dar nu ne ajută şi rezultatele altora. La începutul campionatului ne făceam calcule că vom fi câteva echipe la subsol, inclusiv Jiul, să luptăm pentru rămânerea în liga a treia. Noi am făcut ceva puncte şi credeam că ceilalţi implicaţi la retrogradare vor rămâne acolo. Iată însă că, de exemplu, Costeşti a bătut la Cisnădie, o surpriză. Ne aşteaptă etapa viitoare un meci greu la Şelimbăr cu Viitorul, liderul seriei. Am înţeles că ei avut ceva cazuri de covid, şi-au amânat jocul din etapa de azi cu Hermannstadt II, o să vedem ce va fi”, a spus imediat după meci Toni Sedecaru (foto), antrenorul principal al Jiului.

 

Jiul Petroşani – Viitorul Dăeşti 2 – 2 (2 – 1)

 

Jiul: Haring – Szekely, Matei, Torkos, Keszeg – R. Sandu, Mazilu – Bădărău (eliminat min. 65), Mărmăneanu, Drăgoescu – Perşe (min. 46 Pârvulescu, min. 70 Stoicoiu). Antrenor Toni Sedecaru

Au marcat: Matei (min. 24, 45+1 penalty), respectiv Pârvu (min. 25), Neacşu (min. 69)

Arbitri: Tudor Jurcă – Andrei Pantea, Sebastian Pantea (toţi din Arad)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *