Deva a pierdut dramatic în deplasarea cu Mediaş 1
Fotbal liga a III-a

Deva a pierdut dramatic în deplasarea cu Mediaş

Pe stadionul „Axente Sever” din Copşa Mică s-au înfruntat vineri viceliderul şi penultima clasată din seria a şaptea, Gaz Metan Mediaş II, respectiv CSM Deva, într-un meci contând pentru etapa a şasea din seria 7 Liga 3. Cu câteva absenţe în primul 11 – Ţoiu cu entorsă la gleznă, Petresc cu ruptură la ligament, Bârzan şi Traşcă lăsaţi pe tuşă după prestaţia neconvingătoare de la Petroşani – devenii au condus cu 2 – 0 la începutul reprizei secunde şi se părea că vor obţine primele puncte din deplasare în acest sezon. A intervenit însă eliminarea lui Jude pentru cumul de cartonaşe galbene, la scurt timp după golul al doilea, şi gazdele au revenit în joc. O echipă extrem de redutabilă pe teren propriu (reamintim, în precedentele partide de acasă a bătut cu 6 – 0 pe Gilortul şi cu 7 – 1 pe Jiul), trupa antrenată de Bruno Vienescu a avut totuşi nevoie de un penalty în prelungiri ca să marcheze golul de 3 – 2, însemnând victoria şi trei puncte în clasament.

De notat „dubla” reuşită de Ghighilicea (foto), care devine astfel golgeterul lui CSM, cu trei reuşite în cinci partide. La primul gol cu Gazul atacantul adus de la Filiaşi a apărut în gura porţii la pasa trimisă de Traşcă (abia intrat pe teren în locul lui Tecsi), iar la al doilea s-a aflat din nou eficient la capătul unei centrări în careul medieşan. Din păcate totul s-a năruit pe final de meci, pe trei erori greu de digerat în defensivă.

„Am făcut din nou o primă repriză bună, ne-am creat cinci-şase ocazii de gol, putea să fie 6 – 0 pentru noi şi nu se mira nimeni, la cum s-a desfăşurat jocul. Chiar şi în zece oameni, la 2 – 2 Stere a ratat incredibil, singur în 6 metri. Din păcate vorba cu ratările care se răzbună s-a adeverit şi la acest meci. A contat şi eliminarea lui Jude, după două cartonaşe luate copilăreşte, pentru tragerea adversarului care trecuse de el. L-am înlocuit pe Niţuică pentru că avea şi el un cartonaş galben şi era expus pe partea aceea. L-am trecut din nou pe Curescu fundaş dreapta, din păcate el şi cu Radak au greşit la primul gol advers. Al doilea gol l-am luat la un corner, pe o bâlbâială generală în apărare, toţi au dormit în careu la acea fază. Penaltyul a venit după ce Curescu a încercat să protejeze o minge pe linia de fund, a fost supus la presiune, nu a reuşit să degajeze, a pierdut balonul, adversarul a intrat în el în careu şi a ştiut să obţină lovitura de la 11 metri. De arbitraj nu mai vreau să zic nimic, ne-a dat opt cartonaşe galbene şi unul roşu, încet-încet i-a adus pe adversari spre poarta noastră. Mâine (n. red.: sîmbătă) facem testările pentru covid, sperăm să iasă totul bine. Urmează pentru noi trei partide pe teren propriu pe care trebuie neapărat să le câştigăm”, a spus imediat după meci Ştefan Nanu, antrenorul principal al echipei devene.

CSM are un program încărcat pe finalul turului de campionat şi al lunii octombrie: în 23 întâlneşte Flacăra Horezu, în 27 are restanţa cu Măgura Cisnădie, iar în 30 va înfrunta Minerul Costeşti, toate trei jocurile fiind programate „acasă” la Simeria.

 

În celălalte meci al etapei disputat vineri, fosta „lanternă” Minerul Costeşti a câştigat cu 1 – 0 în deplasarea de la Cisnădie cu Măgura. Rezultatul nu este atât de surprinzător pe cât pare la prima vedere, dacă ţinem cont că gazdele au avut un lot înjumătăţit de infectările cu coronavirus.

 

Gaz Metan Mediaş II – CS Municipal Deva 3 – 2 (0 – 1)

 

MEDIAŞ: Uţiu – Capră, D. Pop, Jica, Doda, Iancu, Bîrză, Danciu, Calo, Ţili, Hăjmăşan. Antrenor Bruno Vienescu

DEVA: Manea – Niţuică (min. 68 Târş), Radak, Jude (eliminat min. 52), Doboş – Curescu, Bogdanovici, Vitan, Ghighilicea (min. 82 Bîrzan) – Tecsi (min. 36 Traşcă), Stere. Antrenor Ştefan Nanu

Au marcat: Mateş (72), Danciu (80), Jica (90+2 penalty), respectiv Ghighilicea (min. 44, 47)

Arbitri: Răzvan Necrici (Chechiş) – Cristian Mureşan (Cavnic), Claudiu Giorgiu (Cluj Napoca)

Observatori: Nicolae Dima (Gorj), Mihai Hârlab (Braşov)

 

foto: sporttim.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *