Jiul a revenit cu punct din Vâlcea 1
Fotbal liga a III-a

Jiul a revenit cu punct din Vâlcea

Reviriment impresionant pentru Jiul Petroşani, renăscută după înfrângerea de coşmar de la Mediaş de acum două etape. După ce cu o săptămână în urmă a trecut surprinzător de CSM Deva (3 – 1), sâmbătă pe stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea echipa pregătită acum de Toni Sedecaru a terminat la egalitate, 2 – 2, cu Minerul Costeşti. Asta după ce oaspeţii Zăvoiului vâlcean au condus cu 2 – 0 şi au fost egalaţi cu două goluri primite pe finalul fiecărei reprize.

Bădărău a deschis scorul pentru Jiul cu un şut de la 20 de metri, în min. 8. Turcu a majorat avantajul echipei sale în min. 32, când a reluat din careu centrarea venită din flanc a lui Keszeg. Gazdele au revenit în joc în min. 38, când Traşcă a înscris cu un şut pe jos după o centrare în careul petroşănean.

După pauză aspectul jocului s-a schimbat, Minerul a atacat mai mult, asta şi pe fondul superiorităţii numerice din teren. Jiul a rămas în zece oameni încă de la mijlocul reprizei secunde, când Cuibari a văzut al doilea cartonaş galben. Golul egalizator a căzut cu un minut înainte de final, Mihalcea speculând ezitarea portarului şi a fundaşilor centrali la o altă centrare în careu.

„A fost un meci cu două reprize total diferite. În prima repriză am dominat, însă am primit acel gol înainte de pauză, care ne-a turnat plumb în picioare. În repriza a doua parcă la ei a ieşit o altă echipă pe teren. Noi ne-am retras în apărare, aici s-a văzut şi lipsa de experienţă la acest nivel. Lor le-a ieşit cam tot, asta şi după ce am avut un jucător eliminat şi am jucat 25 de minute cu om în minus. Chiar şi aşa am avut câteva ieşiri pe contraatac şi în partea secundă, prin Bădărău, Mărmăneanu şi Keszeg, dar nu am reuşit să înscriem. Ca să concluzionez, dacă judecăm după prima repriză, care ne-a aparţinut nouă, ar fi trebuit să câştigăm, dar după cea de a doua am fi putut să şi pierdem. Sunt mulţumit în general de evoluţia băieţilor, deşi se putea mai mult în acest joc”, a declarat după meci Toni Sedecaru (foto), cel care a reuşit de la instalarea sa ca antrenor patru puncte din şase posibile cu nou promovata Jiul.

Să mai spunem că este primul punct adus din deplasare de formaţia din Petroşani în acest campionat. În clasamentul seriei a şaptea Jiul ocupă locul 6, cu 5 puncte după cinci etape.

Pentru echipa din Vale urmează în etapa viitoare o partidă pe „Petre Libardi” cu Viitorul Dăeşti, vecina de clasament (locul 5, cu 6 puncte). „Dăeştiul este o echipă bună, am stat de vorba cu fostul lor antrenor Mangalagiu. Îl au pe Costea şi alţi câţiva jucători foşti la Şirineasa, va fi greu, dar pentru noi orice meci este greu. Am luat un start destul de bun în campionat la revenirea după şapte ani în liga a treia, care nu mai e totuşi Liga 3 pe care o ştiam. Este şi pentru noi, antrenorii, o noutate, nu doar pentru jucători. Poate că se vede şi la noi lipsa de experienţă. Ne propunem să terminăm la mijlocul clasamentului, obiectiv pe care îl consider realizabil”, a adăugat tehnicianul petroşănean.

 

Minerul Costeşti – Jiul Petroşani 2 – 2 (1 – 2)

 

Jiul: Haring – Szekely, Matei, Torkos, Stoicoiu – R. Sandu, Bădărău – Cuibari (eliminat min. 65), Mărmăneanu, Keszeg (min. 90 Perje) – Turcu (min. 80 Bălan). Antrenor Toni Sedecaru

Au marcat: 0 – 1 Bădărău (min. 8), 0 – 2 Turcu (min. 32), 1 – 2 Traşcă (min. 34), 2 – 2 Mihalcea (min. 89)

Arbitri: Ana Maria Terteleac (Berceni) – Mihai Deaconu, Raluca Sîrghi (ambii Bucureşti)

 

foto: cronicavj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *