CSM DEVA - Dacia Orăștie 1 - 2 1
Fotbal Fotbal liga a IV-a

CSM DEVA – Dacia Orăștie 1 – 2

Prima victorie pentru Dacia în noua ediție de campionat

Dacia Orăștie a înregistrat miercuri, prima victorie din acest sezon a Ligii 4, scor 2 – 1, pe terenul celor de la CSM Cetate Deva, partidă care s -a disputat pe stadionul Ilia. O partidă care a pus față în față, o echipă a Daciei, experimentată cu jucători rodați în Lig 4 si chiar Liga 3, și opusul – tinerețea echipei gazdă, jucători de 15 și 16 ani. Cel mai experimentat jucător, fiind Laurențiu Roman, care de altfel, este component al primei echipe care evoluează în Liga 3.

Noua ediție de campionat a început sub auspiciile pandemiei de coronavirus care bântuie întreaga Europă. Meciuri disputate fără spectatori, protocoale medicale si mecuri amânate din cauza jucătorilor depistați pozitiv cu coronavirus. Este cazul partidei de la Vulcan, dintre echipa locală CSM Mihai Viteazu Vulcan și Gloria Geoagiu, din acest aspect.

Partida de la Ilia, a avut o primă repriză lipsită de ocazii importante de gol, notăm doar ocazia lui Afrapt (Dacia) din minutul 42, șut peste poartă din 16 metri.Lucrurile s -au schimbat în partea secundă, când meciul s – a deschis și am avut parte de trei goluri.

La cinci minute de la reluare, Dacia putea trece în avantaj, dar imprecizia lui Simoiu (reluare în plasa laterală din careul mic, după o centrare a lui Cubleșan). Dacia deschide scorul în minutul 59, prin Lăcătuș, care înscrie direct dintr- o lovitură liberă de la 17 – 18 metri Desprinderea pe tabela de marcaj a avut loc prin reușita lui Cublesan, din minutul 67, care a înscris cu un lob peste portar din 16 m.Echipa antrenată de Ioan Marcu, își putea mări avantajul, dar șutul lui Diaconu, din minutul 76, este scos de sub bară, de goalkeeper – ul Devei.

Până la final, fiecare echipă si a trecut în cont, câte o ocazie, devenii prin Tameș (min 87), reluare cu capul din careul mic, pe Lângă poartă, si la faza imediat următoare, jucătorul Daciei, Cadar, reia cu capul din careu, mingea lovind bara.În minutele de prelungire, gazdele reușesc să înscrie golul de onoare, dintr un penalty transformat de Roman.

O victorie de moral pentru jucătorii Daciei, pe care îi așteaptă în perioada următoare un program infernal: Inter Petrila (sâmbătă, 10 octombrie, ora 16.00), apoi Retezatul Hațeg, Victoria Călan, Aurul Brad.

Au evoluat la CSM Deva: Boldor, Anton,Chirilă, Ciuță, Coman, Iordache, Mustafa, Nicoară, Roman, Sapta și Tameș. Rezerve: Avram, Bârsan, Drijman, Mircea Luca Miguel, Strugariu.

Pentru Dacia Orăștie: Pojar – Stanciu, Afrapt, Mureșan, Cadar, Vâjdea, Diaconu, Simoiu, Coca, Cubleșan, Lăcătuș.Rezerve: Cucu, Duță, Ioniță, Vălean, Cristea.

Red. Eduard Daniel Kovacs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *