Fotbal Fotbal liga a IV-a

Conducere tehnică nouă la Dacia Orăște

Conducere tehnică nouă la Dacia Orăște: Ioan Marcu și Ioan(Neluț) Budin.

Transferuri importante la echipa din Orăștie.

Din cauza pandemiei de coronavirus existentă în acest moment la nivel european, campionatul Ligii a IV-a Alba, a luat o pauză mai lungă. Pentru a nu își ieși din forma sportivă, mai mulți jucători care au evoluat de – a lungul timpului în județul Alba, au ales să evolueze în Liga 4 din județul vecin Hunedoara, la CSM Dacia Orăștie.

Nu mai puțin de 10 jucători, mulți dintre ei cu experiență la activ în Liga a IV-a  din Alba sau chiar cu meciuri în Liga a III-a au venit la Orăștie:Alexandru Lăcătuș, Alexandru Afrapt, Dedas Ludwig, Octavian Pojar, Ciprian Diaconu, Cătălin Tolan, Victor Mureșan, Mihai Barb, Ioan Cristea, Alexandru Cioban, George Vâjdea.Legiunea de Alba va fi condusă de pe margine, de către tandemul Ioan Marcu (antrenor principal) și Neluțu Budin (director tehnic).

Cei doi sunt la al doilea descălecat în județul Hunedoara, deoarece  în sezonul precedent aceștia au condus de pe banca tehnică, vicecampioana județului HUnedoara, Gloria Orașului Geoagiu, echipă cu care au obținut în mandatul avut până la întreruperea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, 12 victorii, 4 egaluri și o singură înfrângere.

În urma negocierilor purtate în vederea creșterii performanțelor, și a renașterii fotbalului din mun. Orăștie, președintele secției de fotbal, a CSM Dacia Orăștie, Marius Ștefan, împreună cu Lucian Bârlea – membru în Consiliul Director al clubului au decis cooptarea în funcția de antrenor principal, pe Ioan Marcu și în ceea de director tehnic, pe domnul Ioan (Neluțu)Budin.” Le mulțumim că au venit alături de noi și le urăm mult succes în noul proiect”, a declarat Lucian Bârlea .

“Sunt la a doua experiență că oficial, al unui club de fotbal din județul Hunedoara, după experiența precedentă, de la Gloria Geoagiu.

Am fost contactați de către domnul președinte Marius Ștefan, alături de domnul doctor Lucian Bârlea, pentru a veni la Orăștie, să punem umărul la renașterea fotbalului de aici. După mai multe sesiuni de negocieri, am decis să acceptăm oferta, și iată – ne acum aici. Știm că în spatele clubului pe care o să îl reprezentăm, este o istorie îndelungată fotbalistică, în cel de -al treilea eșalon fotbalistic al României.

Mie îmi place să fac peste tot unde mă duc performanță la cel mai înalt nivel, acest lucru s-a văzut la toate echipele pe care le-am condus atâta vreme în județul Alba. Pe noul antrenor, pe Ioan Marcu, îl cunosc foarte bine, am lucrat cu el la nivelul băncii tehnice atât la Transalpina Șugag, Voința Stremț și ultima dată la Gloria Geoagiu, deviza noastră este aceea unde mergem vom fi întotdeauna împreună. Noul antrenor va avea din partea mea susținere totală. Ce pot eu să influențez este moralul jucătorilor prin experiența pe care o am, prin personalitatea mea, să le ofer încrederea de care au nevoie.

Cel mai important lucru la un club de fotbal este atitudinea jucătorilor, iar principiile mele în ceea ce privește acest subiect sunt simple: respect reciproc, respect faţă de spectatori, respect faţă de cei care finanţează echipa, respect faţă de jucători şi, evident, de conducerea tehnică.

Obiectivele noastre sunt clasarea în primele 5 echipe ale campionatului, sau de ce nu, câștigarea playoff -ului. Am lucrat și la îmbunătățirea lotului găsit aici, am transferat 10 jucători cu experiență în fotbalul din Alba, pe care eu îi cunosc personal. Sunt niște băieți de caracter, serioși, au confirmat de-a lungul timpului peste tot unde au fost sub comanda mea. Am obținut rezultate foarte bune împreună și mă bucur că au rămas alături de mine și că au acceptat să vină să joace aici” a declarat Neluţu Budin.

“Cum a spus și domnul Budin, suntem la a doua experiență ca antrenor în județul Hunedoara, după ceea avută la Gloria. Au fost purtate mai multe discuții și apoi negocieri, între noi și președinte Marius Ștefan, alături de domnul doctor Lucian Bârlea, pentru a veni la Orăștie, mi -au explicat despre proiectul pe care aceștia vor să îl construiască aici. Pot să spun că pe Marius Ștefan, îl cunosc de mai mult timp și din postura de președinte, cât și ceea de oficial FRF (observator).

”Cunosc și eu istoria clubului  Dacia Orăștie, știu că aici lumea cunoaște fenomenul și sunt suporteri pătimași. La Gloria se vrea și se face performanță de la nivelul de juniori până la cel de seniori, conducătorii de aici punând la dispoziție toate condițiile în acest sens. Va fi un campionat greu, cu echipe puternice, vorbesc aici de Retezatul Hațeg, Aurul Brad, Șoimul Băița, și să nu uităm nici celelalte echipe din Valea Jiului, un exemplu în acest sens fiind Inter Petrila sau Minerul Vulcan.

Noi trebuie să muncim, să fim modești să tratăm serios fiecare partidă și să dăm tot ce putem să câștigăm fiecare meci. Jucătorii trebuie să învețe să fie modești, să muncească și să aibă atitudine în teren, trebuie să înțeleagă că antrenându-se și jucând bine vor obține rezultate. Întotdeauna prima evoluție este importantă, aș dori să văd cum se prezintă echipa și în meciurile oficiale, în competiție. Din fericire, am la dispoziție și jucători cu experiență, cu care am mai lucrat în urmă cu ceva ani și care au venit cu sufletul la Dacia, ca și mine de altfel.

Sper să debutăm cu o victorie care să ne dea încredere pentru meciurile următoare”, a declarat Ioan Marcu, noul antrenor al Daciei Orăștie.

În cariera sa, noul tehnician al Daciei, Ioan Marcu, a obținut locul 2 în cadrul Campionatului Județean de Fotbal în Sală (finală pierdută cu CIL Blaj 5 -4), titlul de vicecampioană a județului Alba (după un sezon perfect în Liga a IV-a, ce cuprinde 17 victorii în meciuri oficiale, fără înfrângere) și câștigătoare a Cupei României, faza județeană, după finala câștigată cu CS Universitatea Alba Iulia, scor 2 – 1, precum şi câștigător al Supercupei AJF Alba, cu Voința Stremț.

Ioan (Neluțu) Budin a dobândit alături de Voința Stremţ titlul de vicecampion și cel de câștigător al Cupei României, faza județeană, precum şi cel de și câștigător al Supercupei AJF Alba, după cele două finale pierdute în anul 2016 și 2018, din postura de președinte și totodată finanțator al fostului club Transalpina Șugag.

Neluțu Budin este unul dintre cei mai vechi, apreciați și cunoscuți conducători de club, putem spune un om bun la toate. A susținut, în proporție covârșitoare, din fonduri proprii, activitatea fotbalistică a fostei echipe de Liga IV-a Transalpina Șugag, fiind implicat printre altele și în amenajarea stadionului din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *