CS Hunedoara- Industria Galda de Jos 2-1(2-1) 1
Fotbal Fotbal liga a III-a

CS Hunedoara- Industria Galda de Jos 2-1(2-1)

CS Hunedoara- Industria Galda de Jos 2-1(2-1)

Partida de la Hunedoara s-a anunțat una importantă pentru echipa gazdă, în condițiile în care formația hunedoreană avea în clasamentul seriei doar trei puncte, câștigate chinuit în jocul cu CS Ocna Mureș , înfrîngerile de la Ungheni și Reghin fiind de neacceptat pentru conducerea clubului.

În aceste condiții, susținătorii echipei hunedorene au așteptat sâmbătă o evoluție la nivelul pe care îl cunoșteam din sezonul trecut și la pretențiile financiare pe care le au cei care poartă tricourile cu sigla clubului.

Victoria obținută totuși sâmbătă a fost una chinută, cu evoluții dintre cele mai penibile pentru unii dintre cei care au evoluat în teren la formația din Hunedoara.

Oaspeții au început mai bine și în min. 2 au beneficiat de o lovitură liberă de la 18 m, ca urmare a unui fault a juniorului Pau asupra lui Truță. A executat Cioară dar intervenția portarul Lefter a fost sigură.Gazdele au răspuns operativ cu o acțiune la finalul căreia Ciucurescu a centrat înalt în careu de unde Iacob a reluat cu capul dar peste poartă.

În același minut Cunțan trimite balonul peste poartă din centrarea foarte sigură a lui Truță pentru ca apoi Vasinc să rateze centrarea venită de la Crăciunesc.

Prima gafă a arbitrului Dan Ștefan Buzărnescu am notat-o în min. 15 , la o centrare venită de la Herci, în careul de 16, Iacob este faultat dar nu acordă penalty pentru hunedorean ci…cartonaș galben acestuia pentru …simulare și proteste.

Gazdele și-au continuat asediul către poarta lui Suciu, dar Vasinc în min.17, apoi în min. 19 nu reușeste să îl învingă pe portarul din Galda și deși a avut posibilitatea să trimită mingea în gol, a preferat de fiecare dată să paseze în lateral pentru alți coechipieri.

Oaspeții vor fi cei care sparg gheața și în min. 20 reușesc să înscrie profitând de o imensă greșeală a portarului Lefter, care la o intervenție în propriu careu este jenat, a scapat mingea iar experimentatul jucător al oaspeților Tegbo a recuperat , a ridicat mingea pentru Cioară și acesta a trimis în poartă. La protestele antrenorului hunedorean Raul Spătaru, centralul din Craiova îi arată cartonașul galben.

CS Hunedoara va egala în min. 24 ca urmare a unei acțiuni personale pe care a controlat-o vârful Flaviu Iacob: acesta a luat mingea de la mijlocul terenului și deși talonat de un apărător al echipei oaspete a reușit să șuteze violent , surprinzător,pe jos, central de la maginea careului de 16 m și a restabilit egalitatea pe tabela de scor.

Parcă treziți de acest rezultat, elevii pregătiți de Raul Spătar și Daniel Dăscălescu au avut câteva ocazii bune spre poarta lui Suciu.În min. 28 Tegbo a trimis excelent pentru Truță și acesta a fost blocat de către fundașul hunedorean Radicof , cel care va înscrie neașteptat pentru gazde în min.30 : a fost o lovitură liberă pentru gazde de la 28 m, a executat scurt Trășcan până la Herci iar acesta a trimis lung în careu de unde Radicof a împins balonul în poartă, pentru 2-1.

Până la finalul reprizei am mai notat ratarea lui Herci din min. 31(reluare cu capul peste poartă), cea alui Vasinc din min. 38 și a lui Bloj din min. 40, sut la vinclu de la 30 m dar mingea fost respinsă în corner de Suciu. Cea mai mare ocazie din prima parte a jocului s-a consumat în min.45 : mingea a circulat pe trasel Bloj-Vasinc-Iacob iar ultimul din vole a trimis mingea în bara laterală.

În repriza secundă am văzut o echipă hunedoreană depășită de importanța acestui meci.Am consemnat multe ratări, unele imposibile care ne-au arătat o formație practic derutată sau depășită de partenerul de joc. În min. 55 arbitrul de centru le-a refuzat oaspeților un penalty la un fault în careu asupra lui Cioară, lucru care ar fi trebuit să îi trezească pe hunedoreni dar aceștia au continuat să arate că ..atâta pot !

A ratat din nou Iacob în min. 40 și apoi în min. 61 pentru ca Lefter să ne mai arate încă odată cât de nesigur este la interevenții sale, în min. 67, la execuția loviturii libere a lui Cioară , portarul hunedorean reținând cu greutate în doi timpi, asistat de colegii săi din apărare.

Petrușe îl faultează ușor în careu pe căpitanul hunedorean Vasinc, execută penalty-ul Robert Cristian dar masivul portar Suciu respinge cu piciorul în lateral , salvându-și echipa de un nou gol. Tot el va interveni la fel de bine și în min. 70 la o lovitură liberă executată de același Robert Cristian, la vinclul porții.

Ultimele 15 minute au fost un coșmar pentru gazde. Tegbo este blocat în careu de Crăciunescu pentru ca tot el să rateze reluarea din lovitura liberă executată de Cioară.Pentru proteste vede cartonașul galben și antrenorul oaspeților, Cioară primește al doilea catonaș galben și este trimis la vestiare iar portul Lefter mai dă emoții colegilor la o întervenție nesigură în min. 86.Tocu ratează și el din careul mare trimițind pe lângă bară pentru ca ratarea meciului să o consemnăm în primele minute de prelungiri:Daniel Crăciunesc a primit o minge la marginea careului de 16 m advers a pătruns în suprafata acestui și din poziție singur cu portarul , în loc să trimit pe lângă acesta sau în lateral la un coechipier aflat în apropiere, a preferat să suteze direct..pe lângă poartă.

Victorie chinută care va duce cu siguranță la o amplă analiză a evoluției unora dintre componenții echipei hunedorene , chiar dacă formația a câștigat cele trei puncte . În următoarele două etape CS Hunedoara se va deplasa la Sticla Arieșul Turda și la Unirea Dej.

CS Hunedoara:Lefter-Ciucurescu,Radicof,Marinca,Trășcan,D. Creciunesc,Pau(min.88 Mardare),Herci(min.60 Robert Cristian),Bloj, Vasinc(min.84 Buzincu)Iacob(min. 88 Kocis) antrenor Raul Spătaru

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *