Jiul învinge surprinzător Deva în prima confruntare judeţeană 1
Fotbal liga a III-a

Jiul învinge surprinzător Deva în prima confruntare judeţeană

Nimeni nu se aştepta la deznodământul partidei de sâmbătă de pe „Petre Libardi”. În fond, se întâlneau o nou promovată care a avut destule probleme să îşi adune lotul actual şi o grupare ce a investit mult în aducerea unor jucători care deocamdată nu confirmă speranţele puse în ei. Mai mult, Jiul venea după un 1 – 7 greu digerabil la Mediaş, iar Deva după o victorie convingătoare, chiar dacă la scor mic, în faţa lui Hermannstadt II.

Pe teren însă lucrurile au stat cu totul altfel decât arăta „calculul hârtiei”. Petroşănenii au demonstrat mai multă determinare în joc şi s-au impus cu 3 – 1 la capătul unui meci în care arbitra Iuliana Demetrescu a acordat trei penaltyuri, două pentru gazde şi unul pentru oaspeţi.

Deva a deschis scorul după un un-doi frumos soldat cu un fault în careu asupra lui Traşcă, Ţoiu transformând lovitura de la 11 metri. Peste cinci minute Jiul a avut şi ea un penalty fructificat de executantul obişnuit, Bogdan Matei, astfel că la pauză s-a intrat la cabine cu scor egal.

Finalul partidei a adus alte două goluri, Mazilu şi acelaşi Matei (tot din 11 metri) punctând pentru o victorie nescontată, repet, a formaţiei din Valea Jiului.

 

Jiul Petroşani – CS Municipal Deva 3 – 1 (1 – 1)

 

Jiul: Haring – Szekely, Arcuşi (min. 53 Bocu, min. 88 Turcu), B. Matei, Keszeg (min. 50 Torkos) – R. Sandu, Cuibari – Stoicoiu, Mazilu, Mărmăneanu – Bădărău. Antrenor Damian Militaru

Rezerve: Perje, Pârvulescu

Deva: Dombradi – Niţuică, Bogdanovici, Jude, Doboş (min. Radak) – Vitan, Ţoiu, Bîrzan (min. 63 Stere) – Curescu (min. 46 Târş), Tecsi (min. 71 Ghighilicea), Traşcă. Antrenor Ştefan Nanu

Rezerve: Manea – Branea, Teodorescu

Au marcat: B. Matei (min. 37 penalty, 88 penalty), Mazilu (min. 78), respectiv Ţoiu (min. 32 penalty)

Arbitri: Iuliana Demetrescu (Rm. Vâlcea) – Lucian Tănase (Piteşti), Alexandru Chioibaşu (Ploieşti)

 

Declaraţii după meci

Damian Militaru (foto): „A fost un joc de angajament, un meci de luptă, în care noi am avut mai multă ambiţie. Sincer, nu ne aşteptam nici noi să câştigăm. Aşa e fotbalul uneori, pierzi cu 7 – 1 apoi în etapa viitoare câştigi. Jucătorii şi-au văzut de treabă, ce nu au făcut bine cu Gaz Metan au făcut bun acum. Împreună cu Toni Sedecaru ne vom ocupa în continuare de echipă; mai mult el a pregătit meciul acesta, eu m-am întors azi noapte de la Bucureşti, am fost să fac legitimări, l-am adus pe Mărmăneanu, care a şi jucat. Etapa următoare jucăm la Costeşti cu Minerul, trebuie să câştigăm. Degeaba ai bătut acum dacă nu baţi acolo, pentru că şi noi şi ei suntem între candidatele la retrogradare.”

Ştefan Nanu: „Am pierdut cu două penaltyuri inventate de arbitră, vă spun cu mâna pe inimă. La primul nimeni nu i-a făcut nimănui nimic, a fost o alunecare şi mingea a ajuns în braţele portarului, la al doilea nu s-a acordat fault pentru noi, atacantul lor a simulat, portarul nostru a încercat să îl ridice de jos, el a cerut penalty şi i s-a dat. Golul doi l-am primit pe o greşeală la o pasă lungă, Jude a fost întors uşor, iar Dombradi nu a ieşit în 6 metri, este un copil din 2001, mai face şi asemenea greşeli.

Totuşi, nu dau vina pe arbitri, ci pe jucătorii mei. Am dominat jocul 80%, dar ne-a bătut o echipă care a avut mai mare dorinţă de victorie. La unii dintre noi nu am văzut acea dorinţă, mentalitatea, agresivitatea de a fi primii la orice minge. Sunt mijlocaşi care nu bagă o alunecare, ies de pe teren cu şortul imaculat, e inadmisibil aşa ceva. Unii doar au mimat fotbalul, joacă doar când au mingea la picior. Dacă nu îşi schimbă această atitudine vom tăia în carne vie. Şi viaţa extrasportivă a unora lasă de dorit. Dacă îşi închipuie că au venit la căldurică, doar să stea la condiţii bune, le vom arăta că se înşală. Pot juca cu copiii de la echipa a doua, cei care au evoluat foarte bine în Cupă cu Ghiroda, dacă e nevoie aduc în iarnă zece jucători, pentru că vreau să construiesc ceva la Deva. Obiectivul rămâne acelaşi, o clasare pe locurile 1 – 6. Vineri jucăm cu Cisnădie, ne trebuie cele trei puncte. Toate meciurile care ne aşteaptă sunt grele, nu mai avem voie să facem nici un pas greşit.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *