De la Ministerul Tineretului și Sportului

Ionuț Stroe declară că vom avea spectatori la competiții…în curând

 

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe,a susținut într-o  conferință de presă la sediul MTS, că prioritate va avea accesul spectatorilor la sporturile care se desfășoară în aer liber, unde riscul de infectare cu COVID-19 este diminuat.

„Prezența spectatorilor în săli deocamdată e destul de complicată. Prioritate vor avea sporturile în aer liber. Riscul de infectare e mult mai mare în spații închise. Probabil că în acest an va fi permis accesul suporterilor, eu sunt un optimist. La nivel normativ suntem pregătiți cu modul în care să reluăm prezența spectatorilor pe stadioane, ne trebuie doar un moment oportun.Există deja discuții pe care le avem cu FRF și LPF. Va trebui apoi să discutăm cu cluburile și cu suporterii, gradul în care se vor conforma regulilor este unul esențial. Cu toții cunoaștem emoția participării la astfel de evenimente, de multe ori te face să te manifești altfel”, a declarat Stroe.

După 1 octombrie vom face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care l-au avut toate aceste măsuri de relaxare în ultimul timp. Factorul de care depind aceste decizii este numărul infectărilor. Nu vreau să avansez scenarii în momentul de față, vom decide după data de 1 octombrie, ca urmare a acestei analize – a spus  Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului. Deci, rămâne tot așa…în curând sau poate la anul…

 

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *