Hunedoara s-a chinuit, dar a învins Ocna Mureş 1
Fotbal liga a III-a

Hunedoara s-a chinuit, dar a învins Ocna Mureş

Meci dramatic la Hunedoara, decis pe final de o schimbare inspirată. Jocul a curs aproape în totalitate în nota de dominare a gazdelor, însă oaspeţii au fost şi ei aproape de gol în câteva rânduri, intervenţiile lui Lefter contribuind şi ele decisiv la deznodământul partidei: 1 – 0 CS Hunedoara – CS Ocna Mureş.

 

Joc cu sens (aproape) unic în prima parte

 

Hunedorenii s-au instalat din start în terenul advers şi în careul lui Ignat a început să plouă cu centrări. În primele 20 de minute cei din Alba au fost în corzi, însă trupa lui Spătaru s-a întrecut în ratări încă din primul minut. Iacob preia imprecis în careu, Cristi Creciunesc şutează mult peste din 15 metri, Bloj trece la lângă centrarea bună a lui Banac în careul mic, Borşoi intervine salvator în faţa lui Iacob excelent găsit pe contraatac de pasa lui Vasinc, Csegoldi repetă intervenţia în propriu careu în faţa aceluiaşi Iacob, iar Cristi Creciunesc şi Kovacs trimit imprecis cu capul la cornerele executate de Herci.

Primul semn de viaţă al „Sodei” a venit în min. 22, când Chişu a scăpat pe stânga singur cu portarul, însă şutul său a fost reţinut în doi timpi de Lefter. Gazdele şi-au reluat atacurile, Vasinc a întârziat şutul la o fază bine lucrată de Trăşcan şi Bloj şi nu a obţinut decât un corner, Kovacs şi Cristi Creciunesc au reluat cu capul pe lângă poartă centrările lui Herci, respectiv Bloj, după care responsabilul cu fazele fixe Herci a trimis periculos în careul mic dar mingea s-a scurs prin faţa porţii fără ca vreun coechipier să intervină.

Finalul de repriză a stat sub semnul lui „ce-ar fi putut să fie dacă”. Într-un intreval de numai două minute, Vaidasigan a expediat un „trasor” sub transversală respins de Lefter în corner, pentru ca portarul hunedorean să îşi spele păcatele jocului de la Ungheni cu o intervenţie senzaţională la şutul lui Socaci, scăpat singur în careu.

 

Gol izbăvitor Iacob, coautor Bortaş

 

Partea secundă a fost mai săracă în faze de poartă decât prima, dar a adus unicul gol al întâlnirii. Gazdele au reluat atacurile, Vasinc iroseşte contraatacul bine purtat de Iacob cu un şut-centrare ratat, Ignat iese bine din poartă şi reţine în faţa lui Iacob, scăpat singur în careu, Pau întârzie şutul din 16 metri şi este blocat, îl imită Vasinc la o fază lucrată de Bloj şi Cristi Creciunesc, pentru ca mingile expediate de Vaidasigan şi Bloj să prindă cadrul porţilor, însă pe mijloc şi portarii nu au nici un fel de problemă.

Minutul 70 aduce reuşita de trei puncte pentru gazde: nou intratul Bortaş, la prima atingere de balon, îl găseşte perfect pe Iacob în careu şi acesta trimite imparabil la colţul lung. Peste numai cinci minute Chişu are ocazia egalării, cu un şut deviat dintr-un apărător care îl prinde pe picior greşit pe Lefter, însă balonul trece pe lângă bara porţii hunedorene. Până la final am mai notat doar execuţiile imprecise ale lui Trăşcan, Dani Creciunesc şi Chişu, astfel că scorul a rămas cel stabilit de Iacob.

 

CS Hunedoara – CS Ocna Mureş 1 – 0 (0 – 0)

 

Hunedoara: Lefter – Banac, Kovacs, Trăşcan – Cr. Creciunesc (60 D. Creciunesc), Pau (68 Bortaş), Marinca, Herci (80 Tiric), Bloj – Vasinc (68 R. Cristian), Iacob. Antrenori Raul Spătaru, Daniel Dăscălescu

CS Ocna Mureş:Ignat – Vaidasigan (77 B. Cristea), Csegoldi, Borşoi, Kiraly – Vădan, Socaci – T. Cristea (65 Domşa), Chişu, Varga (52 Hoca, 77 Busuioc) – Coltor (52 Mureşan). Antrenori Gabriel Cotoară, Romeo Arinar, Tudor Stan

Arbitri: Marius Naidin – Lucian Tănase (ambii Piteşti), Marian Costache (Rm. Vâlcea)

Observatori: Melian Nădăşan (Ţaga), Daniel Ciocănea (Sibiu)

 

Declaraţii după meci:

 

Raul Spătaru: „A fost o victorie muncită, în faţa unui adversar greu. Ca de obicei, am avut foarte multe ratări, atât în prima repriză cât şi în cea de a doua. Cu mai multă concentrare la finalizare ne făceam jocul mai uşor. În primul rând mă bucur pentru cele trei puncte obţinute, dar şi pentru cele trei debuturi în liga a treia: Lefter, un portar de 15 ani, Bortaş 18 ani şi Pau 17 ani. A fost presiune mare pe noi după acel prim joc de la Ungheni, pierdut incredibil cu 1 – 2, fără ca adversarii să aibă practic vreo ocazie de gol. Ne aşteaptă două deplasări săptămâna viitoare, prima la Ghiroda în cupă, joc pe care îl tratăm cu toată seriozitatea, apoi încă o deplasare lungă în campionat, la Reghin, alt meci greu.”

 

Gabriel Cotoară: „Din punctul meu de vedere am pierdut nemeritat. Băieţii au muncit, au alergat, şi-au dorit mult. Noi ne-am creat ocazii foarte clare, dar portarul lor – care am înţeles că e junior – a prins o zi foarte bună. Meritam cel puţin un punct, după aspectul jocului. Am intrat pe teren puţin timoraţi în primele minute, însă după aceea noi am fost mai periculoşi, cu ocaziile avute. Avem o serie foarte grea, cu doar două nou promovate, noi şi Ungheni, în rest sunt echipe cu state vechi în liga a treia.”

 

sursa foto: CS Ocna Mureş facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *