CSM Deva, învinsă „acasă” la Simeria de Şelimbăr 1
Fotbal liga a III-a

CSM Deva, învinsă „acasă” la Simeria de Şelimbăr

După ce miercuri a utilizat în Cupa României garnitura secundă în faţa celor de la Ghiroda, CS Municipal Deva a folosit sâmbătă cel mai bun 11 în partida de campionat cu Viitorul Şelimbăr, echipă văzută de mulţi drept principala favorită la câştigarea seriei a 7-a. Partida s-a jucat tot la Simeria, lucrările la stadionul din Deva nefiind încă finalizate, şi s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, scor 1 – 2.

Meciul a început promiţător, cu faze la ambele porţi. Am notat un corner bătut periculos de Vitan în chiar primul minut şi un şut pe lângă poartă a lui Cârstean în min. 3. Manea a  trebuit să iasă în afara careului ca să respingă la o fază delicată (min. 8) şi tot el a prins mingea trimisă de Neacşa pe mijlocul porţii din lovitura liberă de la 25 de metri (min. 13). Acelaşi Neacşa a centrat de la 35 de metri la o altă fază fixă şi Cârloanţă a reluat cu capul din 8 metri peste transversală (min. 18). Un minut mai târziu a venit şi deschiderea scorului: Cârstean scapă singur pe dreapta atacului sibian după o gravă nesincronizare în defensiva deveană şi lobează elegant balonul peste portarul ieşit în marginea careului.

Un alt contraatac periculos al oaspeţilor este finalizat cu un şut slab de Neacşa (min. 22). A urmat o perioadă de joc mai bun al Devei, presărată din păcate cu prea multe ratări. Centrarea bună a lui Ţoiu e reluată dezamăgitor de Stere în portar (min. 28), Vitan şutează excelent din 22 de metri dar mingea ocoleşte de puţin vinclul porţii lui Neacşu (min. 30), mingea centrată din lovitură liberă de la 40 de metri îl loveşte pur şi simplu pe Stere şi se duce pe lângă poartă (min. 37), iar după o combinaţie superbă Traşcă – Vitan – Stere ultimul ratează incredibil de la un metru de poartă, trimiţând pe lângă (min. 38). De partea cealaltă am consemnat un contraatac purtat de Cârloanţă în poziţie centrală, însă Bogdanovici îl talonează bine iar atacantul sibian trimite slab din 16 metri direct în portar (min. 36) şi o lovitură de cap a lui Ignat, din mijlocul careului devean, care a trecut peste poartă la centrarea lui Curtean (min. 40).

Firesc după aspectul jocului în acea perioadă, a venit egalarea cu două minute înainte de pauză. Traşcă a fost faultat la 25 de metri uşor lateral stânga şi Vitan a executat impecabil lovitura liberă, şutând aproape de vinclul. A mai fost timp şi pentru o altă ocazie a lui Stere (min. 45), care a trecut pe sub minge la centrarea şutată de pe stânga a aceluiaşi Vitan, care a făcut un joc bun sâmbătă.

 

Partea secundă a fost mult mai săracă în faze de poartă. Viitorul s-a instalat în controlul partidei, beneficiind de experienţa net superioară a jucătorilor săi şi de o cădere vizibilă în jocul Devei. Bogdanovici a rezolvat bine o fază foarte periculoasă, singur în faţa a trei atacanţi sibieni (min. 50), iar Manea respinge cu piciorul în corner şutul puternic al lui Tătar (min. 58). Din păcate portarul devean a gafat impardonabil la şutul – frumos, e drept – din voleu al lui Curtean de la 28 de metri, încercând să respingă tot cu piciorul şi luftând copilăreşte, iar balonul s-a dus pe jos lângă bară pentru golul de 1 – 2. Gazdele au căzut total începând din acel moment, fără să mai pună în pericol poarta lui Neacşu. Pe final oaspeţii mai puteau înscrie, prin Roşu – şut slab din careu (min. 68), Tătar – minge trimisă peste transversală de la 22 de metri (min. 80) şi Curtean – şut pe lângă poartă (min. 83). În prelungirile partidei Curtean a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

Pentru Deva urmează în etapa a doua o deplasare la Gilortul Târgu Cărbuneşti, echipă care nu a jucat până acum nici un meci în cupă sau în campionat din cauza cazurilor de covid din lot.

 

CSM Deva – Viitorul Şelimbăr 1 – 2 (1 – 1)

 

Deva: Manea – Kelemen (74 Cârstoiu), Radak, Bogdanovici, Doboş (cpt) – Ţoiu, Târş (74 Lehel), Vitan – Curescu (55 Branea), Stere (60 Ghighilicea), Traşcă. Antrenor Ştefan Nanu

Şelimbăr: Neacşu – Monea, Natea, Ignat, Groza (89 Niţă) – Tătar, Giura, Neacşa – Cârstean (84 Tineiu), Cârloanţă (57 Roşu), Curtean (eliminat 90+2). Antrenor Florin Maxim

Au marcat: Vitan (43), respectiv Cârstean (19), Curtean (63)

Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe) – Barna Biro (Cernat), Cristian Ciorbea (Braşov)

 

„Au fost două reprize diferite la acest meci. Noi am făcut o primă repriză bună, din păcate am luat gol pe o nesincronizare a fundaşilor centrali. Astăzi ne-a lipsit şi portarul, păcat de acest copil de 18 ani, Manea, care a luat gol de la 30 de metri încercând să respingă cu piciorul. Ciută a apărat foarte bine în cupă, va veni şi rândul lui în poartă. Diferenţa dintre noi şi ei a fost şi de experienţă, ei au jucători ca Neacşa, Curtean sau Tătar, cu meciuri în liga întâi. În repriza a doua parcă ne-a lipsit şi dorinţa, s-a resimţit şi pauza competiţională forţată, am jucat un singur meci în ultimele opt luni. Avem mulţi jucători noi şi cred în continuare că echipa este mult mai valoroasă decât cea din sezonul trecut. Mergem înainte, clasarea în primele şase locuri este obiectivul nostru, perfect realizabil. Problema este că ne antrenăm ba pe la Certej, ba pe la Ilia, pe unde putem, de jucat jucăm la Simeria, iar în deplasările acestea se acumulează oboseală şi la un moment dat se resimte în joc.”

Ştefan Nanu, antrenor CSM Deva

 

„Este un rezultat pozitiv, mai ales că nu am mai jucat de nouă luni. Terenul nu ne-a avantajat, dar le-am spus jucătorilor că suntem în liga a treia şi trebuie să ne adaptăm la condiţiile de aici, la terenuri de liga a treia şi la adversari de liga a treia. Obiectivul nostru este promovarea, iar dacă vrem să ajungem mai sus trebuie să suferim, trebuie muncă şi dăruire. Nu am avut emoţii înainte de meci, pentru că ştiu ce lucrăm la antrenamente. Am spus încă de când s-au stabilit seriile că nu mă interesează cu cine jucăm, noi trebuie să câştigăm fiecare meci. Repet, mă bazez pe ce lucrăm şi o să vedeţi că echipa o să arate din ce în ce mai bine în joc.”

Florin Maxim, antrenor Viitorul Şelimbăr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *