CUPA CAMPIONILOR EUROPENI – 2020 1
Fotbal pe plajă

CUPA CAMPIONILOR EUROPENI – 2020

        Cea de-a opta ediție a Cupei Campionilor Europeni (Euro Winners Cup la fotbal pe plajă se desfășoară la Nazzare în Portugalia  și urma să aibă la start 27 de formații. Deoarece una dintre persoanele din lotul celor de la Casa de Benfica de Loures a fost depistată cu COVID-19, echipei portugheze nu i s-a permis să intre în competiție.
        Din cauza pandemiei de COVID-19, partidele se dispută cu porțile închise. Meciurile din această competiție sunt transmise de site-ul beachsoccer.com, în secțiunea LIVE BROADCAST ( https://beachsoccer.com/schedule ).
     Echipa West Deva, ultima campioană a României la această disciplină sportivă participă anul acesta la competiție și a evoșuat  în cadrul Grupei E . Pentru echipa deveană a fost cea de-a treia participare în competiția echivalentă cu Liga Campionilor din fotbal. La ediția din acest an jucătorii de la West Deva au repetat parcursul de la ediția din 2017, atunci când, pierzând cele trei meciuri din prima fază în care au evoluat, au ratat optimile de finală.
      În prima etapă din grupă (marți, 8 septembrie 2020)  s-au înregistrat următoarele rezultate:
ACS WEST DEVA – Bemannia FC Stockholm 5-5, și 5-7 (după prelungiri)
GD Os Nazarenos – CD Futbol Playa Marbella 1-8
Etapa a 2-a (Miercuri, 9 septembrie 2020)
ACS WEST DEVA – GD Os Nazarenos 1-3
CD Futbol Playa Marbella – Bemannia FC Stockholm 6-2
Etapa a 3-a (Joi, 10 septembrie 2020)
Bemannia FC Stockholm – GD Os Nazarenos 4-6
CD Futbol Playa Marbella – ACS WEST DEVA 4-3
          Deși a condus cu 2-0, în ultimul meci disputat în faza grupelor,ACS West Deva a fost învinsă de CD Futbol Playa Marbella  și a ratat calificarea în optimile de finală. Spaniolii aveau deja în buzunare biletele pentru turul următor, însă asta nu i-a oprit să își treacă în cont un nou succes, 4-3, și să termine seria cu punctaj maxim.
              Pentru formația pregătită de Ionuț „Boață” Florea au înscris în acest ultim joc,Salvatore Sanfilippo (de două ori) și Miguel Garrido Robles.
Clasament  Grupa E
1. CD Futbol Playa Marbella          9p       18-6
2. GD OS Nazarenos                     6p       10-13
3. Bemannia FC Stockholm           2p       13-17
4. ACS WEST DEVA                     0p         9-14
         Se califică în optimile de finală echipele de pe locurile 1 și 2 și cele mai bune două dintre formațiile de pe locul 3 în cele șapte grupe.
         Echipa West Deva  a avut cea mai bună prestație la ediția din  2018 când a totalizat  cinci puncte în faza grupelor, s-a calificat în „optimi”, a câștigat apoi partidele din  „sferturile” și semifinalele turneului pentru loculrile 9-10 și a terminat finalmente pe poziția a 10-a (din 34 de echipe participante) în clasamentul final.
         Lotul cu care echipa  ACS West Deva(Eduard KOVACS fiind team manager) a evoluat la ediția din 2020 a  competiției Cupa Campionilor Europeni:
Portari: Andrei KELEMEN, Andrei Paul NEAG;
Jucători de câmp: Enis BOLAT, Bogdan CIOBANU, Daniel Haro FERNANDEZ (Spania), Ionuț FLOREA, Ionel POSTEUCĂ, Iulian RĂVOIU, Miguel Garrido ROBLES (Spania), Salvatore SANFILIPPO (Italia), Mihai VOICA, Daniel ZAHARIA.
Antrenor: Ionuț FLOREA
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.