Naționala de futsal a României  în grupă cu Serbia la Euro 2022 1
Futsal

Naționala de futsal a României  în grupă cu Serbia la Euro 2022

         Naționala de fotbal în sală a României și-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2022, competiție care va fi găzduită de Olanda.

România face parte din Grupa a 4-a de calificare, alături de puternica formație a Serbiei, de Bosnia și Herțegovina și de învingătoarea „barajului”  dintre forma’iile Anglia – Macedonia de Nord. Duelul cu Serbia va fi special pentru selecționerul Robert Lupu, care-i va avea ca adversari pe câțiva din foștii componenți pe care i-a pregătit la Informatica Timișoara; e vorba de Milos Simic, Stefan Rakic sau Darko Ristic.

       Câștigătoarele celor opt grupe preliminare, împreună cu cele mai bune șase locuri secunde se vor califica la turneul final din Olanda. Locurile 7 și 8 ale clasamentului locurilor secunde vor disputa baraj de calificare. Astfel, la cea de-a 12-a ediție a Campionatului European de futsal se vor califica 16 echipe, 15 în urma preliminariilor, în timp ce Olanda are rezervat locul ca țară gazdă.

       Turneul final al Campionatului European se va disputa în perioada 19 ianuarie – 6 februarie 2022 în două orașe din Olanda, la Amsterdam și Groningen.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *