Reorganizare în structura clubului la Deva 1
Fotbal liga a III-a

Reorganizare în structura clubului la Deva

 

După cum se ştie, întreruperea campionatului a găsit pe LPS Cetate Deva pe locul 12 în seria a patra din Liga 3. Dacă jucătorii au luat o pauză forţată, în schimb conducerea clubului a avut activitate în acestă perioadă.

„Am depus la Federaţie toate actele necesare pentru trecerea la o nouă structură a clubului. LPS Cetate Deva va deveni Clubul Sportiv Municipal Deva, cu tot ce implică aceasta. În 30 iunie va avea loc o şedinţă de Comitet Executiv la FRF, unde se va discuta şi foarte probabil se va şi aproba cererea noastră.

Începând din 23 martie şi până în momentul de faţă întreg lotul, jucători şi antrenori, suntem în şomaj tehnic, cu 75% din salariul brut. Asta este, toţi au înţeles situaţia creată de pandemie. În privinţa contractelor, sunt opt jucători cărora în 31 mai le expiră înţelegerea cu clubul. Deocamdată nici unul dintre ei nu a anunţat că vrea să plece, din contră, marea majoritate mi-au comunicat că vor să rămână. Contractele noi, care vor intra în vigoare de la 1 iunie, se vor întocmi pentru toţi fotbaliştii din lot pe o perioadă de minim doi ani, nu pe un singur an cum eram obligaţi de lege pe vechea structură. E foarte greu să alcătuieşti o echipă omogenă când după un an îţi pleacă trei – patru jucători şi trebuie să îi înlocuieşti. În privinţa venirilor, suntem în tratative să mai aducem câţiva jucători de la Craiova. Vom cere licenţă şi pentru înfiinţarea unui centru de juniori, îmi doresc să avem generaţiile 2005, 2005, iar Marius Sîrbu se va ocupa de acest centru. Am discutat cu cei de la Primărie şi primarul Florin Oancea a fost de acord, pentru că nu sunt cheltuieli mari la juniori. La Liceul Sportiv vrem să înfiinţăm clase de fotbal, a 5-a şi a 9-a, pentru că există potenţial în zonă. Va fi gata şi noua infrastructură, iar din acest punct de vedere stadionul „Cetate” va fi unul dintre cele mai frumoase din ţară.

După 15 iunie aş vrea să începem pregătirile pentru viitorul campionat, însă totul este în funcţie de evoluţia pandemiei, desigur. Referitor la noul sistem cu 18 echipe mie îmi convine, vor fi mai multe jocuri, cu patru în plus. Ne-am dori însă ca grupele geografice să fie alcătuite mai judicios, să nu trebuiască să mergem foarte departe, în timp ce echipele din apropiere, de exemplu din Alba, sunt repartizate în altă serie. Obiectivul fixat pentru sezonul 2020 – 2021 este o clasare între locurile 1 – 6”, ne-a spus Ştefan Nanu, antrenorul principal al grupării devene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *