Deva remizează cu Dumbrăviţa în prima etapă din retur 1
Fotbal liga a III-a

Deva remizează cu Dumbrăviţa în prima etapă din retur

Se aştepta mult mai mult de la acest joc disputat la Simeria, între două echipe care în tur au arătat că ştiu să joace fotbal. A fost însă un joc închis, fragmentat, la asta contribuind şi centralul Vădana, care a fluierat fault la orice contact şi a dat cartonaşe la fiecare cădere.

 

Un penalty contestat a stabilit scorul pauzei

 

După o intervenţie bună a lui Doboş în apărare la un unu la unu cu Drăghici şi primul corner al partidei obţinut de Curescu la poarta cealaltă, a venit faza din minutul 7: Enciu sare la cap cu Radak, cade în afara careului mare, însă spre stupoarea generală arbitrul acordă penalty. Au urmat două minute de discuţii aprinse, tuşierul Georgiu a fost consultat şi el, dar decizia a fost menţinută şi Drăghici a transformat lovitura de pedeapsă de la 11 metri.

Între întreruperi permanente ale jocului pentru stat pe jos şi împărţirea cu dărnicie exagerată a cartonaşelor (au fost cinci acordate jucătorilor gazdă şi două oaspeţilor, plus alte două arătate lui Nanu, care a fost eliminat pe final de meci), acţiunile de poartă au fost în mare suferinţă. Am putut consemna doar semiocazii de gol: un şut mult pe lângă poartă a lui Bogdanovici, o lovitură de cap imprecisă a lui Boldea din mijlocul careului, o execuţie dezamăgitoare a lui Enciu la o lovitură liberă din colţul careului de 16 metri, un un-doi eşuat între Marius Ion şi Velcotă, un „cap” a lui Radak la care a ieşit doar un corner şi altul al lui Ţoiu pe mijlocul porţii prins fără emoţii de Smaranda. În rest au fost doar pase lungi şi mingi înalte fără probleme pentru o defensivă în care Telescu şi Podină au făcut legea.

 

Un gol de generic a adus un punct Devei

 

Cea mai frumoasă fază de poartă a meciului a adus egalarea în minutul 47: Doboş face o cursă impetuoasă pe stânga, centrează impecabil la colţul lung în careul mic şi Curescu reia cu capul imparabil jos, lângă bară. La poarta cealaltă Manea are două intervenţii sigure, prinzând şutul lui Drăghici din 16 metri şi boxând o centrare periculoasă. Ţoiu are o acţiune individuală frumoasă, iar Făgărăşanu iroseşte un contraatac periculos cu un şut

dezamăgitor din 20 de metri.

Deşi devenii au evoluat la reluare ceva mai bine decât în prima parte, cu presing sus şi insistenţă la recuperare, ei au plătit pentru lipsa de claritate la construcţie. Le-a lipsit o „minte limpede” la mijlocul terenului, care să ordoneze jocul deseori fără orizont. Mai mult, cei care s-au dovedit mai periculoşi în atac au fost jucătorii Dumbrăviţei. Drăghici a executat periculos prin zid o lovitură liberă de la 22 de metri lateral stânga şi balonul s-a dus în plasa laterală; acelaşi Drăghici a pătruns în careu pe dreapta, Manea a ieşit în lateral la blocaj, a urmat centrarea pentru Enciu în şase metri, de unde Radak a respins salvator deşi era căzut; Jichici a scăpat spre poartă şi a fost oprit de Radak prin fault la 18 metri, cu preţul unui cartonaş galben, iar lovitura liberă a fost executată de Simic şi balonul a şters transversala.

Altă fază controversată s-a petrecut în min. 78, când Velcotă a trecut de Simic şi a scăpat periculos spre poartă, dar s-a dictat fault în atac. Nanu a explodat şi fost eliminat („ţi-am dat roşu că ai stat cu gura pe mine”, a spus antrenorul devean că şi-ar fi motivat decizia centralul). Ultima şansă de gol a avut-o Radak în min. 90, când a reluat cu capul peste poartă centrarea lui Bogdanovici.

 

CASETA

Cetate Deva – CSC Dumbrăviţa 1 – 1 (0 – 1)

 

Cetate: Manea – Filip, Radak, Bogdanovici, Doboş – Ţoiu, Boldea (32 Petresc), Herci (67 Bîrzan) – Curescu (85 Iana), M. Ion, Velcotă. Antrenor Ştefan Nanu (eliminat 78)

Dumbrăviţa: Smaranda – Morariu, Telescu, Podină, Siminic – Ştefan, Mărmăneanu, Făgărăşanu, Coroiu (80 Mura) – Enciu (70 Jichici), Drăghici. Antrenor Sorin Bălu

Au marcat: Curescu (47), respectiv Drăghici (9 penalty)

Arbitri: Sorin Vădana – Csaba Antal (ambii Cluj Napoca), Claudiu Georgiu (Dej)

 

Declaraţii după meci:

„Din punctul meu de vedere astăzi am jucat 11 contra 14, arbitrajul ne-a dezavantajat de la început. A mutat în careu penaltyul, la o săritură la cap care a fost un metru în afara careului. L-am întrebat pe central de ce a fluierat peste tuşier şi mi-a răspuns „lasă-l pe ăla că e prost, nu ştie”. Am spus şi înainte de meci, Dumbrăviţa este o echipă puternică, are şase jucători cu experienţă de Liga 1 şi Liga 2, a stat mai bine în teren şi s-a închis foarte bine. Sunt nemulţumit de unii dintre jucătorii mei, eu le cer agresivitate iar ei nu au arătat-o. Nu am avut un joc strălucit, se vede încă şi lipsa de omogenitate, cu cinci jucători noi în primul 11. Este calitate în lotul actual, dar unii sunt învăţaţi să joace doar când au mingea. La pauză au înţeles ce le-am cerut, să desfacă jocul pe benzi. Aşa a venit şi golul, la centrarea perfectă a lui Doboş şi intrarea la fel de bună a lui Curescu. Obiectivul nostru rămâne în continuare menţinerea în liga a treia.”

Ştefan Nanu, antrenor Cetate Deva

 

„Consider că rezultatul este echitabil. Asta chiar dacă noi am avut mai multe ocazii, iar ei au marcat la prima fază la care au intrat în careu, în urma unei centrări excepţionale şi a reluării pe măsură a acestui copil talentat (n. red. Curescu). Nici noi nu am excelat, dar ei nu ne-au pus nici un fel de probleme. A fost o dominare sterilă a gazdelor, pe care noi am acceptat-o şi am neutralizat-o printr-o bună organizare defensivă. Este început de campionat, echipele încă nu au ritm. A fost un joc de angajament, în care ambele formaţii şi-au dorit victoria. Cu mai multă atenţie puteam pleca cu toate punctele. Oricum, mi-am felicitat jucătorii după meci, până la urmă este un punct obţinut în deplasare.”

Sorin Bălu, antrenor CSC Dumbrăviţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *