Campionatele Naționale de seniori –ediție aniversară 1
Atletism

 Campionatele Naționale de seniori –ediție aniversară

 Campionatele Naționale de seniori –ediție aniversară

         }n Sala de atletism “Ioan Soter” din cadrul CSN București „Lia Manoliu”, s-au desfășurat întrecerile Campionatele Naționale de seniori și tineret U20 la care s-au decernat titlurile naționale pentru acest an. În an olimpic, concursul a fost un test foarte bun pentru atleții de top ai României, înainte de competițiile internaționale la care vor participa.

         Dacă întrecerea rezervată tineretului a ajuns la ediția a 37-a, cea de seniori a marcat  o jumătate de veac fiind înregistrată cea de a- 50- a ediție. De altfel la deschiderea oficială a competiției vineri după-amiază, au participat  Ionuț  Stroe, ministrul tineretului și sportului  și George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

         Florentina Marincu -Iușco , legitimată la LPS Cetate Deva a reușit să își treacă în palmaresul personal o nouă medalie de aur, cucerind titlul național la săritura în lungime, cu o săritură care a măsurat 6.27 m. Au mai urcat pe podiumul de premiere la seniori: la săritura cu prăjina – Antonia Irimie loc I (cu o săritură de 3.50 m care i-a adus o medalie de aur și la tineret), Răzvan Deliu loc I ( o săritură de 5,00 m), ambii sportivii fiind legitimați la SCM Deva și Georgiana Timu(LPS Cetate Deva)- loc III la triplusalt tineret cu o săritură care a măsurat 12,34 m.

            Alte rezultate: Rares Nicolae Maier loc V la triplusalt (legitimat la LPS Cetate),Maria Claudia Florea (legitimată la SCM Deva) loc V la 1500 m, Eliza Enache( LPS Cetate)-loc VII la săritura în înălțime 1,60 m.

            Următoarea competiție națională indoor  este programată la finalul acestei săptămâni tot la București, în întreceri fiind prezenți atleții calificați la etapa finală din cadrul  Campionatul Național U 18 .

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *