Campionatele Europene  -Paris 2020 1
Gimnastica artistica

Campionatele Europene  -Paris 2020

     Campionatele Europene de gimnastică, ediția 2020 se vor desfășura conform celor stabilite  de către Uniunea Europeană d gimnastică , în perioada 30 aprilie pană la 3 mai în acest an.

      Înurma definitivării înscrierilor preliminare vor fi prezente la aceste întreceri sportive din 38  de țări, un total de 313 gimnaste din care 161 de sportive senioare și 152 de junioare.

       Ediția din acest an, cea cu numărul 33 a Campionatelor Europene, are o miză  mai puțin importantă deoarece majoritate locurilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt deja ocupate, iar întrecerile de la Paris sunt doar pentru a stabili o ierarhie normală  la o astfel de competiție, unele dintre participantele senioare  fiind în faza finalizării  execrițiiilor cu care vor  concura la etapele următare de Cupă mondială, premergătoare Jocurilor Olimpice.

        România va participa  la CE de la Paris  cu formula completă adică cu 5 gimnaste  senioare și alte 5 sportive junioare, nominalizarea acestora fiind făcută în perioada următoare, în funcție de rezultatele pe care gimnastele le vor înregistra la antrenamentele oficiale și la seria de concursuri  de verificare la care vor participa în această lună.

        Concursul European se va desfășura în AccorHotel Arena din Paris în perioada  30 Aprilie până la 3 May 2020, în program fiind întrecerile individuale si finale pe aparate la junioare si cele pe echipe si finalele aparate la senioare.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *