Gloria, primul eșec în amicale 1
Fotbal Fotbal liga a IV-a

Gloria, primul eșec în amicale

Gloria Geoagiu a suferit sâmbătă prima înfrângere din această iarnă, scor 0 – 1 pe terenul ocupantei locului 3 în Liga 4 Alba, Performanța Ighiu.

Liderul Ligii 4 Hunedoara, a avut parte de un test puternic, cu un adversar redutabil, având în lot jucători cu experiență la nivelul Ligii 3 și a Ligii 4.

O partidă foarte strânsă, presărat cu ocazii de ambele părți.

Unicul gol al partidei, a venit în minutul 75, fiind înscris de Lăcătuș din penalty.

A fost un meci în care staff –ul tehnic format din Ioan Marcu (antrenor principal) și Neluțu Budin (director tehnic), au rulat tot lotul avut la dispoziție pentru această partidă.

Până acum în cele trei partide amicale disputate în pauza competițională, Gloria a înregistrat o victorie (9 – 2 Gloria Cricău), o remiză (1 – 1 Progresul Terezian Sibiu) și o înfrângere cea consemnată în disputa de astăzi.

Finalul partidei, a fost una tensionată pe banca „alb – albaștrilor”. Oficialii Gloriei, reclamând organizarea deficitară, la nivelul arbitrajului și a asistenței medicale.

Partida dintre Performanța Ighiu – Gloria Geoagiu a fost condusă doar de o brigadă formată dintr –un arbitru central, ceilalți doi arbtri, asistenți lipsind.

La meciurile de acest fel, este posibilitatea ca în cazul în care arbitrii asistenți lipsesc, să fie înlocuiți cu oficiali/ jucătorii echipelor aflați pe margine în acel moment, cu rol de asistenți.

Al doilea aspect, reclamat de oficialii Gloriei, și cel mai grav, cel al lipsei asistenței medicale.

Conform articolului 54 din ROAF, cluburile sunt obligate să asigure asistența medicală pe toată durata desfășurării jocurilor pe care le organizează.

Conform articolului 54.5 din ROAF: „Arbitrii sunt obligați să nu înceapă jocul dacă medicul sau, după caz, asistentul medical, nu se prezintă la teren, sau nu are toate actele necesare, în maxim 15 minute de la ora oficială la care este programat jocul”.

Pe toată durata jocului, clubul organizator va asigura prezenţa la stadion a două maşini de intervenţie, numărul de înmatriculare fiind comunicat oficialilor şi notat în rapoartele de joc, respectiv de observare, maşinile respective fiind folosite în cazul unor accidentări grave, care necesită transportul de urgenţă la o unitate sanitară.

 

Directorul sportiv al clubului, domnul Neluțu Budin a venit cu lămuriri în acest caz, și a dorit să le ofere prin intermediul paginii de facebook, Suporter Gloria Geoagiu: A fost un meci disputat cu ocazii de amebele părți. Nu mă deranjează rezultatul, pentru noi a fost un test util, un atrenament, cred că era mai echitabil un rezultat de egalitate.

M –au deranjat alte lucruri în meciul de astăzi. Cei ce la Performanța Ighiu, ne –au invitat să disputăm un amical cu ei, și am acceptat invitația. Dar nu este normal, ca după o deplasare de 80 km, regulile elementare de organziare a unui joc să nu fie respectate. Mă refer aici la arbitraj și asistență medicală. Eu știu că un joc este condus de o brigadă formată din trei oameni, astăzi a fost doar un arbitru, nici cel de profesie central.

Iar acel arbitru, a fluierat finalul partidei mai repede, decât era normal îm ambele reprize. Jucăm fotbal, sau mergem la alte sporturi. Iar referitor la asistența medicală, se lovește un jucător mai grav de la noi sau de la ei, cine îi oferea ajutor de specialitate? Din păcate aceea persoană nu a fost prezentă astăzi. Am înțeles la ședința de final, că unul dintre jucătorii noștri s –ar fi lovit la un deget, fractura sau l –a rupt, nu știu încă, și avea nevoie de asistență medicală.

Am înțeles că cei din conducerea Performanței, aveau de gând să ne roage să plătim jumătate din plata chiriei terenului.

Ce am ținut să precizez aici, am spus și la finalul partidei, din acest motiv unele persoane s –au supărat pe mine.

 

Gloria Geoagiu (Ioan Marcu și Neluțu Budin): Bodea – Țuligă,Vâjdea, Cioban, Cristea, Barb, Costea,Tătulea, Vișan, Chelariu, Râșniță.

În repiza secundă au mai intrat: Corobea, Vârlan, Gherman, Samuilă, Pojoni, Dosan, Sârbu.

Performanța Ighiu (antrenor Adorian Himcinschi): Mureșan – Ianc, Rahovean, R. Muntean, Toma, Moga, Fulea, Scheau, Greuruș, Dănilă, Rus.

În repiza secundă au mai intrat: Lăcătuș, Fulea, Dănilă, Horațiu, Mărginean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *