Andrei Deliu (SCM Deva) vicecampion național la heptatlon 1
Atletism

Andrei Deliu (SCM Deva) vicecampion național la heptatlon

 

        Atletismul românesc și-a desemnat la finalul săptămânii trecute  primii campioni naționali din acest an competițional. 2020. Vineri și sâmbătă, în Sala de altetism “Ioan Soter” din Compelexul bucureștean Lia Manoliu s-au desfășurat  întrecerile finalei Campionatului Național de atletism la probe combinate pentru seniori, tineret, U20, U18 și U16.

        Surpriza evenimentul a oferit-o  atletul devean Andrei Răzvan Deliu (SCM Deva), care s-a clasat pe locul secund în proba de heptatlon cu un total de cu 4.702 puncte. Locul I a fost cucerit de Răzvan George Roman (CS Dinamo/CS Seven Athletic) – 5.207 pct iar podiumul de premiere a fost întregit de Ionuţ Grecu (CS Rapid), 4.642 puncte.

        Andrei Răzvan Deliu este  singurul atlet din România care  a reușit să atingă  performanța de 5.00 m la săritura cu prăjina și anul acesta are șanse  să câștige un nou titlul național la această probă, după rezultatele înregistrate la acest debut de sezon.

        Federația Română de atletism a dat publicității recent și rezultatele înregistrate în etapa a II-a a Campionatului național de seniori și seniori U  la care au participat 234 de atleti, 98 la feminin si 136 la masculin, de la 78 de cluburi. Iată rezultatele obținute de atleții din județ: lungime feminin Florentina Marincu Iușco loc 1 iar Geoargiana Timu (ambele LPS Cetate ) loc 5, prăjină : Antonia Irimia și Andrei Răzvan Deliu(ambii SCM Deva) fiecare s-a clasat pe primul loc,. 800 m:  Claudia Maria Florea (SCM Deva) loc 5, Dan Florin Boldor(Ghelari Hunedoara șiSCM Deva) loc 15, 1500m- Mihaela Ioani(LPS Cetate Deva) loc 11, Raul Manuel Dan(LPS Cetate Deva) loc 11,înălțime fete : Elisa Marisia Enache(LPS Cetate) loc 6.

        Etapa finala a acestor campionate naționale este programată tot la București pe finalul lunii februarie.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *