Andrei Deliu (SCM Deva) vicecampion național la heptatlon 1
Atletism

Andrei Deliu (SCM Deva) vicecampion național la heptatlon

 

        Atletismul românesc și-a desemnat la finalul săptămânii trecute  primii campioni naționali din acest an competițional. 2020. Vineri și sâmbătă, în Sala de altetism “Ioan Soter” din Compelexul bucureștean Lia Manoliu s-au desfășurat  întrecerile finalei Campionatului Național de atletism la probe combinate pentru seniori, tineret, U20, U18 și U16.

        Surpriza evenimentul a oferit-o  atletul devean Andrei Răzvan Deliu (SCM Deva), care s-a clasat pe locul secund în proba de heptatlon cu un total de cu 4.702 puncte. Locul I a fost cucerit de Răzvan George Roman (CS Dinamo/CS Seven Athletic) – 5.207 pct iar podiumul de premiere a fost întregit de Ionuţ Grecu (CS Rapid), 4.642 puncte.

        Andrei Răzvan Deliu este  singurul atlet din România care  a reușit să atingă  performanța de 5.00 m la săritura cu prăjina și anul acesta are șanse  să câștige un nou titlul național la această probă, după rezultatele înregistrate la acest debut de sezon.

        Federația Română de atletism a dat publicității recent și rezultatele înregistrate în etapa a II-a a Campionatului național de seniori și seniori U  la care au participat 234 de atleti, 98 la feminin si 136 la masculin, de la 78 de cluburi. Iată rezultatele obținute de atleții din județ: lungime feminin Florentina Marincu Iușco loc 1 iar Geoargiana Timu (ambele LPS Cetate ) loc 5, prăjină : Antonia Irimia și Andrei Răzvan Deliu(ambii SCM Deva) fiecare s-a clasat pe primul loc,. 800 m:  Claudia Maria Florea (SCM Deva) loc 5, Dan Florin Boldor(Ghelari Hunedoara șiSCM Deva) loc 15, 1500m- Mihaela Ioani(LPS Cetate Deva) loc 11, Raul Manuel Dan(LPS Cetate Deva) loc 11,înălțime fete : Elisa Marisia Enache(LPS Cetate) loc 6.

        Etapa finala a acestor campionate naționale este programată tot la București pe finalul lunii februarie.

Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.