A fost un sezon bun cu  multe competiții și cu rezultate pozitive 1
Fotbal

A fost un sezon bun cu  multe competiții și cu rezultate pozitive

Fotbal    A fost un sezon bun cu  multe competiții și cu rezultate pozitive

          Activitatea Asociației Județene de Fotbal (AJF) este mereu în centrul atenției datorită  competițiilor organizate și derulate de către această instituție dar și pentru că rezultatele din sportul rege  sunt subiect de comentarii în mass media. Recent am purtat o lungă discuție cu președintele acestei asociații, Cristian Petrean, care ne-a prezentat aspecte din activitatea  anului competițional 2019.

 Reorter: Domnule presedinte, anul competițional 2019 s-a încheiat, este perioada analizelor, a bilanțurilor. Ați avut recent o ultima întîlnire cu membrii din comitetul executiv și probabil că ați tras concluziile necesare. Cum a fost anul recent încheiat pentru AJ Fotbal?

Cristian Petrean: Ca si anul 2018, a fost un an destul de bun ,cu rezultate deosebite. A fost un an de început pentru formula din campionatul  ligii a patra, unde avem un nou sistem competition, cu play off si play out. Am disputat competiția  până pe final de an, cu 18 etape,  ne așteaptă o primăvară 2020 interesantă, cu  încă patru etape din sezonul regular și apoi ,cu primele șase echipe clasate, de valori apropiate, vom disputa  play-off-ul din cadrul întrecerii din ligă și vom afla echipa care va fii noua campioană județeană. Această echipă ne va reprezenta județul la disputa pentru promovare în liga a treia. Sperăm să fie o dispută cu un final fericit pentru noi și  să avem o echipă care va promova. Până atunci așteptăm și tragerile  de la sorți federație ca să vedem cu ce județ vom juca barajul.

Reporter: Comparativ cu anul competițioanl 2018, ați avut si alte lucruri interesante în cadrul activității  asociației, în anul 2019?

Cristian Petrean:Noi ne-am diversificat foarte mult activitatea. Chiar am discutat recent cu colegul meu Sorin Ciotlăuș(note red.- secretarul general al AJF Hunedoara), am făcut un scurt bilanț. Dacă în 2017 am avut 11 competiții, la finalul lui 2019 am avut 22, care s-au derulat  si unele sau și finalizat. Amintim aici de succesul echipei  de fotbal feminin care a câștigat recent titlul național, după o competiție judeteană în care au participat anul acesta nouă echipe, o competiție derulată în parteneriat cu Inspectoratul  Școlar al Judetului și care a avut un succes față de ediția din 2017. O performanță deosebită pentru un judet care nu are  istorie in fotbalul feminine.

        Ar mai fi de amintit aici o altă competiție pentru formațiile din mediul urban,” Din cartier pe stadion”, similară cu cea din mediul rural, ambele organizate în parteneriat cu Inspectoratul Scolar, o alta pentru societățile comerciale cu finalitate la nivelul județului iar în această lună , pe 18 ianuarie vom participa la etapa regională, în barajul cu echipa din Alba Iulia.

Reporter: Alte proiecte realizate în colaborare cu IS J Hunedoara?

Cristian Petrean:Avem proiecte reușite,cu rezultate excelente, trebuie să menționez aici. Am adus copii pe stadion, am avut  un nou proiect pe parte de arbitraj. Dacă în 2018 am inițiat și am format  tineri elevi, în activitatea aceasta de arbitraj, acum cu sprijinul inspectoratului  am continuat acest proiect inițiat pe două zone, Petroșani și Deva  iar mulți dintre acești elevi se regăsesc în competițiile noastre, arbitrează în competițiile de copii si juniori din județ. Mai mult, patru tineri arbitrii se regăsesc  într-un proiect național și noi  sperăm că odată  cu luna februarie a acestui an să îi vedem  promovați iar în timp să fie delegați la jocuri importante din ligile superioare.

Reporter: Am văzut recent 670 de fotbaliști juniori din judet,îmbrăcați cu treninguri noi, cu sigla AJF-ului și a partenerului dvs.Consiliului Județean Hunedoara. De ce?

Cristian Petrean:Trebuie să facem o rectificare, au fost  780 de copii, într-un proiect inițiat de către noi  pe Legea 350. Am luat anul acesta decizia împreună cu  toți colegii mei din Comitetul executiv al asociației, pentru a  promova un proiect pe care noi l-am propus  către CJ Hunedoara, un proiect  pentru a  transmite un mesaj mai puternic,pentru a sprijini și de a promova  mișcarea sportivă. Să fim și noi, AJF Hunedoara, mai vizibili prin acea nouă identitate vizuală pe care o avem ,cu acea siglă nouă a asociației , pe care o promovăm. Am reușit să convingem CJ Hunedoara prin  noutatea acestui proiect și am primit  100 000 lei, cu care am cumpărat  treninguri noi pentru toți fotbaliștii din grupele de copii si juniori. Au beneficiat  de acest echipament tinerii de la  grupele U 19, U 15, U 13 și partial U 11  de la cluburile din județ.

Reporter: Despre colaborarea cu FRF?

Cristian Petrean: A fost un alt proiect realizat cu sprijinul FRF., un proiect de solidaritate privind AJF-urile , iar noi am primit de la forul central suma de 5000 de euro , care s-a regăsit în   plata subvenționată a arbitrajelor pentru jocurile de copii si juniori

Reporter: Despre ultima acțiune a AJF Hunedoara, cea din finalul anului 2019, e și aceasta remarcabilă, spunem noi.

Cristian Petrean:Ne-a sensibilizat foarte mult una dintre fetele din echipa  de fotbal  a județului, căpitanul echipei, cea care are o situație mai delicată. Am fost impresionați de această situație și împreună cu toți colegii din Comitetul executiv, cu arbitrii si observatorii, al decis să organizăm o donare de sânge iar cu banii colectați sau din donațiile colegilor , am făcut un moment de bucurie, de fericire, alături de acesti copii aflați într-o situație mai delicate. Le-am  cumpărat  pe lângă cele necesare traiului zilnic și o masină de spălat rufe, pe care am donat-o centrului  de la Pui,unde  aceste sportive se află.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *