Rusia, exclusă de la Jocurile Olimpice și de la Mondialul din 2022 1
Diverse

Rusia, exclusă de la Jocurile Olimpice și de la Mondialul din 2022

Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a dictat o suspendare de 4 ani pentru toți sportivii Rusiei, care nu vor avea dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 și la toate Campionatele Mondiale. E vizată inclusiv echipa de fotbal a Rusiei, care va fi exclusă de la Mondialul din 2022 din Qatar.

Forul mondial anti-doping a recurs la această decizie extremă după ce Rusia a fost acuzată că a ascuns mii de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor ruși, notează sky.com. Rusia are termen de 21 de zile pentru a face recurs la TAS. 

Sancțiunea ar urma să se aplice nu doar la Jocurile Olimpice, ci și la toate Campionatele Mondiale! Adică Rusia nu va putea participa la turneul final din Qatar!

Doar sportivii care nu au avut nicio culpă legată de dopaj vor putea participa sub steagul Olimpic la competițiile enunțate. Restul vor fi primi interzis. De menționat că naționala feminină de handbal feminin va putea participa sub steag CIO la Jocurile Olimpice de la anul, selecționata lui Ambros Martin nefiind în atenția WADA.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *