Victorie conturată greu pentru Hunedoara 1
Fotbal

Victorie conturată greu pentru Hunedoara

Meciul de sâmbătă de pe „Michael Klein” se anunţa extrem de dificil pentru Hunedoara, adversarul Ghiroda şi Giarmata Vii fiind o nucă extrem de tare a seriei a patra din Liga 3. În cele din urmă câştig de cauză au avut totuşi gazdele, dar numai după ce au trecut prin mari emoţii. Aceasta deoarece oaspeţii au fost la cârma partidei în prima oră de joc, timp în care au risipit cu nonşalanţă ocazii cât roata carului. Dacă în alte partide fazele fixe au fost „călcâiul lui Ahile” pentru formaţia condusă de Raul Spătaru, de data aceasta ele au constituit salvarea, ambele goluri venind în urma unor cornere bătute simplu, dar eficient.

 

Dumitrescu, omul meciului în prima parte

 

Timişenii şi-au luat tare adversarul încă din start şi în min. 3 Silaghi a pătruns în careu liber pe partea dreaptă, dar şutul său a fost reţinut de Dumitrescu. Portarul Hunedoarei a mai avut o intervenţie salvatoare în min. 5, când a scos în corner şutul lui Barany. A urmat o perioadă de acalmie, cu Hunedoara aruncând mingi în adâncime fără un destinatar precis, centrând în rare ocazii peste întreg careul advers şi încercând să pătrundă pe flancuri, în special prin Iacob pe partea dreaptă, fără vreo finalitate. Mult mai periculoşi s-au dovedit cei de la Ghiroda, care puteau înscrie în trei rânduri în ultimul sfert de oră al primei reprize. Baranyi a şutat spectaculos din voleu de la 20 de metri puţin peste transversală (min. 31), Silaghi a scăpat singur în careu însă nu a nimerit poarta din poziţie centrală (min. 33) şi tot el a expediat un şut de la 16 metri prins de Dumitrescu (min. 45). În contul gazdelor am putut nota doar o lovitură de cap expediată de a lui Marinca de la zece metri, care a trecut pe lângă poartă (min. 42).

 

Golurile au venit în repriza a doua

 

Jocul s-a mai echilibrat evident după pauză, deşi tot oaspeţii au ratat prima mare ocazie, protagonist acelaşi Silaghi, care „l-a făcut mare” pe Dumitrescu, şutând direct în el din doi metri (min. 47). Acţiunile de gol au alternat apoi la cele două porţi: Iacob a centrat în careul mic pentru Dani Creciunesc şi Barbu a boxat din faţa acestuia (min. 49), Şofran a pătruns în careu pe dreapta dar a şutat imprecis (min. 50), Marinca a trimis din 16 metri mult peste poartă (min. 54), Robert Cristian a executat o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga puţin peste transverală (min. 57).

Hunedorenilor le-a şuierat glonţul pe la ureche în min. 59: Şofran l-a deschis excelent în adâncime pe Baranyi, acesta a scăpat singur de la mijlocul terenului şi a şutat incredibil pe lângă poartă. Ratările Ghirodei s-au răzbunat un minut mai târziu, când Robert Cristian a bătut un corner de pe dreapta şi Kovacs a reluat cu capul din careul mic în plasa porţii lui Barbu pentru 1 – 0. Iacob putea majora avantajul formaţiei sale, însă a fost blocat în careul mic la centrarea venită de pe stânga de la Vasinc (min. 63). A mai fost o dublă ratare uriaşă a timişenilor în min. 64, când Şofran nu l-a putut învinge pe Dumitrescu din mijlocul careului, mingea a ajuns la Silaghi iar acesta a reluat din trei metri pe lângă poartă, cu portarul căzut la pământ. Hunedorenii au prins aripi, Bloj a ratat de puţin ţinta (min. 65), Robert Cristian a căutat vinclul din lovitură liberă (min. 70), l-a imitat Trăşcan (min. 72), pentru ca la un corner obţinut de Iacob să vină şi golul liniştitor: Bobină a centrat de pe dreapta şi Vasinc a trimis cu capul în poartă din careul mic (min. 75). S-a remarcat – prin exces de zel – şi arbitrul Vădana, care i-a acordat două cartonaşe galbene în aceeaşi fază lui Cristi Creciunesc, primul pentru un fault mai degrabă inexistent şi cel de-al doilea pentru lovirea mingii după fluier (min. 85). Ultimele minute au mai adus doar un şut al lui Liuba peste poartă din lovitură liberă (min. 88) şi un cap al lui Herci pe lângă vinclu (min. 90+4).

 

CS Hunedoara – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2 – 0 (0 – 0)

 

Hunedoara: Dumitrescu – Cr. Creciunesc (eliminat min. 85), Ionică, Kovacs, Trăşcan – Marinca, D. Creciunesc (min. 89 Radicof) – Iacob (min. 90+1 Scarlat), R. Cristian (min. 72 Bobină), Bloj – Vasinc (min. 81 Burlacu). Antrenor Raul Spătaru

Ghiroda: Barbu – Mancaş, Bocşan, Goţa, Sabău – Şofran (min. 65 Semeniuc), Herci, Poparadu (min. 54 Jichici) – Silaghi (min. 72 Ghinescu), Budur (min. 78 Liuba), Baranyi. Antrenor Vlad Bura

Au marcat: Kovacs (min. 60), Vasinc (min. 76)

Arbitri: Sorin Vădana (Cluj Napoca) – Tamas Kopriva, Zsolt Kopriva (ambii Carei)

 

Declaraţii după meci:

„Am obţinut o victorie muncită, după un meci greu. Ne aşteptam să fie aşa, am întâlnit o echipă experimentată, bine aşezată în teren, care ne-a pus destule probleme. În prima repriză am fost un pic temători, iar vântul puternic a influenţat şi el jocul. După pauză ne-am revenit şi am controlat repriza a doua, când am reuşit să înscriem de două ori. Eliminarea lui Cristi Creciunesc, după două galbene primite în aceeaşi fază, consider că a fost o greşeală de arbitraj, nici măcar fault nu a fost. Asta e, am jucat ultimele zece minute, cu prelungiri, în zece oameni. E bine că am încheiat turul pe plus unu la adevăr, ceea ce ne-am propus înainte de acest joc. Să nu uităm că ne-au venit zece jucători noi înainte de începerea campionatului, ştiam că vom avea parte de o perioadă de omogenizare de minim zece etape. Vom mai continua antrenamentele încă o săptămână, după care vom face o analiză exactă a turului.”

Raul Spătaru, antrenor principal CS Hunedoara

 

„Este un rezultat mincinos, o spun cu toată sinceritatea. La cum s-a jucat trebuia să fie o diferenţă de minim cinci goluri în favoarea noastră. Au fost ocazii incredibile ratate cu seninătate, am avut şapte ocazii clare, în situaţii în care portarul era bătut am trimis pe lângă poartă… Ei ne-au dat două goluri din două cornere. Sigur, undeva am greşit şi noi în aceste condiţii, iar fotbalul te pedepseşte când ratezi, cum ni s-a întâmplat nouă astăzi. Nu consider mulţumitor locul pe care ne aflăm acum, Ghiroda trebuie să îşi propună mult mai mult. Se va face o analiză în perioada de iarnă, vor trebui luate nişte hotărâri la club, să se regrupeze, să se schimbe multe ca să arătăm mai bine în retur. Echipa va continua pregătirea încă două săptămâni, după care jucătorii vor intra în vacanţă.”

Vlad Bura, antrenor Ghiroda şi Giarmata Vii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *