Fotbal

Repriză secundă de trei puncte pentru Cetate

Au fost două reprize diametral opuse vineri la Simeria, în ultimul meci oficial din acest an pentru formaţiile din Deva şi Pecica. Prima le-a aparţinut oaspeţilor, a doua a fost în întregime a gazdelor. Cum dintre titularii obişnuiţi ai lui Cetate au lipsit suspendaţii Iana şi Ţoiu şi accidentatul Jude, plus Marton, suspendat şi el, primul 11 a cuprins destule improvizaţii, Curescu vârf de atac fiind cea mai notabilă dintre ele. Mai mult, pe parcursul întâlnirii a intervenit şi înlocuirea lui Kelemen după nici jumătate de oră, astfel încât Subţirică a trecut fundaş dreapta, iar Roncea şi-a dovedit polivalenţa jucând la închidere într-o linie de mijloc cu Bârzan şi Cocan tentaţi mai mult de faza ofensivă.

 

Gol spectaculos Szekely, penalty ratat de Bârzan

 

Primele 45 de minute au fost de slabă factură tehnică, iar ca să numeri şansele reale de gol la cele două porţi nu aveai nevoie de toate degetele de la o mână. Până la deschiderea scorului am avut doar un cap a lui Ţugulescu pe lângă poartă, o reluare foarte slabă a lui Radak şi alta a lui Cocan reţinute lejer de Gârlea şi o intervenţie bună a lui Radak dintre doi adversari la centrarea lui Copil. Progresul a dat lovitura în min. 25, când Szekely a pivotat frumos în marcajul larg de la marginea careului de 16 metri, a şutat sub transversală şi mingea a lovit bara înainte de a intra în poartă. După primirea golului devenii au încercat să construiască mai mult în atac, însă au lipsit luciditatea şi precizia la finalizare, Bârzan, Lupu, Chivu şi Cocan nepunându-i deloc probleme lui Gârlea. Un moment psihologic important s-a produs în minutul 44, când Aldan l-a faultat pe Curescu în careu şi Bârzan a trimis peste poartă de la punctul cu var. Tot Curescu a fost protagonistul unei ratări uriaşe în ultimul minut al primei reprize, când pasa lui Lupu l-a găsit singur cu portarul, însă şutul lui l-a luat la ţintă pe Gârlea.

 

Metamorfoză totală după pauză

 

Primul sfert de oră de la reluare a însemnat un forcing devean care a adus trei ocazii imense, două dintre ele transformate în goluri. Mai întâi, în min. 52 pasa excelentă în diagonală a lui Cocan l-a găsit pe stânga pe Chivu (care a început meciul ca atacant dreapta), acesta a pătruns în careu şi a adus egalarea cu un şut pe jos de la circa zece metri. Trei minute mai târziu, tot Cocan a executat perfect o lovitură liberă de pe partea stângă şi Radak a deviat cu capul în plasă de la opt metri. Acelaşi Cocan s-a aflat în postura de servant în min. 58, cu o minge trimisă perfect în adâncime pentru Lupu, dar atacantul devean nu a reuşit să îl învingă pe Gârlea în situaţie de unu la unu cu acesta.

La 2 – 1 jocul a intrat într-o perioadă de acalmie, în care doar lovitura de cap a lui Lupu care a ocolit poarta şi ieşirea bună a lui Manea pe centrarea lui Bozian au mai dezmorţit publicul din tribună. A venit şi execuţia de excepţie a lui Cocan din minutul 75, şut pe colţul lung direct în vinclu de la 28 de metri uşor lateral stânga, iar cu asta ultimele dubii în privinţa învingătoarei au luat sfârşit.

Cetate obţine astfel trei puncte de platină şi se îndepărtează uşor de locurile retrogradante, intrând ceva mai liniştită în pauza de iarnă.

 

LPS Cetate Deva – ACS Progresul Pecica 3 – 1 (0 – 1)

 

Cetate: Manea – Kelemen (min. 27 Roncea), Radak, Bogdanovici, Doboş – Cocan, Subţirică, Bîrzan (min. 78 Preda) – Chivu (min. 90 Tătulea), Curescu, Lupu. Antrenor Ştefan Nanu

Progresul: Gârlea – Ilan, Ţugulescu, Gabor, Aldan (min. 46 Moraru) – Copil (min. 80 Iuga), Tamaş (min. 66 Tiric), Arsene, Bozian – Puie (min. 83 Mager), Szekely. Antrenor Dan Stupar

Au marcat: Chivu (min. 52), Radak (min. 55), Cocan (min. 75), respectiv Szekely (min. 25)

Arbitri: Răzvan Necrici (Checriş) – Bogdan Gireadă, Rareş Lakatos (ambii Oradea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *