Ultima reprezentaţie a sezonului pentru echipele hunedorene din Liga 3 1
Fotbal

Ultima reprezentaţie a sezonului pentru echipele hunedorene din Liga 3

Cetate Deva şi CS Hunedoara joacă vineri, respectiv sâmbătă, partidele din ultima etapă a turului eşalonul trei. Ambele formaţii din judeţul nostru vor evolua pe teren propriu (în cazul devenilor, la Simeria, deoarece gazonul de pe „Cetate” va fi schimbat). Adversare le sunt Progresul Pecica, respectiv Ghiroda şi Giarmata Vii, iar punctele puse în joc sunt foarte importante în tentativa de a avea o iarnă cât mai liniştită.

 

LPS Cetate Deva – ACS Progresul Pecica

 

Deva este neînvinsă de patru etape şi are nevoie de victorie pentru a fi absolut sigură de rămânerea pe locul 12 şi, de ce nu, pentru a pune un avans cât de mic faţă de urmăritoare. Tot 14 puncte ca şi Cetate are şi Sebişul, care însă va juca în deplasare cu Craiova, de unde e greu de crezut că poate veni cu ceva, Filiaşul (12 puncte) are un meci dificil acasă cu Lipova, echipă care vrea să termine turul pe locul 2, iar Poli (11 puncte) evoluează la Târgu Cărbuneşti cu Gilortul (8 puncte) în derbyul codaşelor clasamentului.

Partida de vineri de pe stadionul „CFR” Simeria pleacă de la următoarele date tehnice: Cetate ocupă locul 12, cu 14 puncte adunate din trei victorii, cinci egaluri şi şase înfrângeri, golaveraj 12 – 17, Progresul este un nesperat (înaintea începerii campionatului) loc 3, cu 25 de puncte, şapte victorii, patru egaluri şi trei înfrângeri, golaveraj 24 – 15.

În etapa trecută Pecica a cedat destul de surprinzător pe teren propriu, fiind învinsă de cojudeţeana Gloria Lunca Teuz Cermei, scor 1 – 2. Iată şi formaţia folosită de antrenorul Dan Stupar la acel meci: Gârlea – Ilan, Ţugulescu, Wild, Aldan (min. 56 Szekely) – Tamaş (min. 45 Arsene), S. Popa – Moraru, Bozian, Tiric (min. 60 Copil) – Puie. Golul Progresului a fost marcat de Szekely, în min. 77, la scorul de 0 – 2.

 

CS Hunedoara – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii

Succesul dătător de moral de la Dumbrăviţa, din runda precedentă, nu doar că a rupt o serie nefastă de trei jocuri fără victorie, ci mai ales a adus Hunedoarei trei puncte care au îndepărtat-o – cel puţin pe moment – de zona periculoasă a clasamentului.

Situaţia celor două echipe care se înfruntă pe „Michael Klein” este următoarea: Hunedoara este pe locul 9, cu 19 puncte, şase victorii, un egal, şapte înfrângeri, golaveraj 26 – 28, Ghiroda se află pe 6, cu 20 de puncte, şase victorii, două egaluri, şase înfrângeri şi golaveraj 26 – 20.

În runda precedentă formaţia condusă de pe bancă de Vlad Bura, cel care l-a înlocuit în ultimele etape pe Octavian Benga, a remizat acasă cu Flacăra Horezu, 1 – 1. Gazdele au deschis scorul prin Herci, în min. 38, fiind egalate pe final de meci de Stănică, gol venit în min. 86. Iată şi 11-le folosit în acel joc: R. Barbu – Semeniuc (min. 61 Şofran), Bocşan, Goţa, Sabău – Mancaş, Poparadu (min. 84 Jichici), Herci, Ghinescu (min. 77 Liuba) – Budur (min. 89 Ţugui), Baranyi.

În caz de victorie sâmbătă, Hunedoara poate urca pe locul 6 la finalul turului. Iată şi de ce: Hunedoara ar face 22 de puncte şi ar depăşi Ghiroda (actualmente locul 6); Becicherecu (locul 7, 20 de puncte) are o deplasare grea la Crişul Chişineu Criş, echipă care vizează locul 2 – pentru orgoliu – la concurenţă cu cojudeţenele din Lipova şi Pecica; Dumbrăviţa (locul 8, 19 puncte) joacă şi ea în deplasare, la Cermei, grupare care are încă emoţii la retrogradare. Teoretic este posibil pentru hunedoreni să termine sezonul de toamnă şi pe 5, dar e mai puţin probabil, Horezu (locul 5, 21 de puncte) având meci acasă cu Dăeşti.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *