Autobergamo pierde cu Informatica şi ratează calificarea în play-off 1
Futsal

Autobergamo pierde cu Informatica şi ratează calificarea în play-off

Autobergamo – Informatica 4 – 8 (1 – 1)

Autobergamo: Iancu, Şerban – Iago, Andre, Gavrilă, Ribeiro, Toader, Vesa, Pieptea, Grosu, Kovacs, Anton, Mezei. Antrenor Adrian Moţ

Informatica: Voin, Toth – Hinojosa, Nastai, Milovac, Ristic, Ilaş, Mureşan, Peruescu, Beloescu, Nemiţanu, Popescu, Cojocaru. Antrenor Valentin Ilaş

Au marcat: Andre (5), Toader (25), Ribeiro (25), Gavrilă (36) – Milovac (15, 22), Hinojosa (23, 27, 28, 32, 37), Ristic (31)

Altă dată derby pentru titlul naţional, meciul de marţi seară dintre Autobergamo şi Informatica a avut o miză mult mai modestă: prinderea unui loc în play-off. În cele din urmă câştig de cauză au avut oaspeţii, care s-au impus cu 8 – 4 şi au acum prima şansă la ocuparea unui loc între primele patru. Mai mult, Informatica a câştigat recursul la decizia Comisiei de Disciplină şi foarte probabil îşi va primi înapoi cele două puncte cu care a fost penalizată, ceea ce va mări la patru avansul faţă de echipa deveană.

Primă repriză terminată la egalitate

Gazdele au început mai bine şi le-au dat speranţe spectatorilor prezenţi în Sala Sporturilor din Deva. După ce Voin a scos de sub transversală şutul lui Ribeiro, Andre a deschis scorul, finalizând o acţiune pornită de la mijlocul terenului cu un şut la colţul lung. Oaspeţii au dat primele semne de viaţă în atac în min. 7, când Hinojosa a trimis în transversală la capătul unui contraatac. A urmat o perioadă de joc mai bun al devenilor şi Gavrilă, Andre şi Ribeiro au trecut pe rând pe lângă majorarea scorului. Iancu a intervenit de două ori în aceeaşi fază în faţa lui Ristic şi tot el a mai avut un reflex salvator la şutul deviat al lui Hinojosa. Portarul devean nu a mai avut însă ce face la golul egalizator înscris de Milovac, care a deviat în plasă din apropiere şutul-centrare a lui Hinojosa. Faza s-a repetat la indigo un minut mai târziu, însă de data aceasta sârbul a trecut pe lângă balon. Finalul reprizei s-a jucat pe contre: Hinojosa, singur în 4 metri, a trimis peste bară, şuturile lui Ribeiro şi Andre au fost scoase în corner de reflexele lui Voin, iar Milovac a trimis singur din şase metri direct în Iancu, ieşit bine să închidă unghiul.

Recital Hinojosa după pauză

Imediat după reluare Milovac a făcut 1 – 2, speculând o minge pierdută de deveni, iar Hinojosa şi-a început numărul de virtuozitate finalizând o combinaţie cu Ristic. Devenii au avut o tresărire de orgoliu, împinşi de la spate şi de public, şi au reuşit egalarea în numai un minut. Mai întâi Toader a înscris din pasa lui Ribeiro, apoi Ribeiro a făcut făcut 3 – 3 cu un şut din unghi. Andre putea întoarce scorul, dar Voin a avut încă o intervenţie salvatoare, scoţând cu piciorul şutul golgeterului campionatului trecut. Hinojosa a refăcut diferenţa de două goluri, mai întâi cu un şut practic de pe linia de fund care a trecut peste Iancu, a doua oară la o altă minge pierdută – a câta? – pe propriul semicerc de jucătorii lui Autobergamo. La 3 – 5 Deva a jucat fără portar, însă acest lucru nu a făcut decât să agraveze proporţiile scorului. Ristic – după un un-doi cu Hinojosa – şi acelaşi Hinojosa – contraatac purtat în doi cu Ristic şi finalizare în poarta goală – au mai punctat de două ori şi meciul era jucat. Andre şi Iago puteau înscrie şi ei, a făcut-o Gavrilă după o pasă venită de la Toader, apoi Toader a ratat de la nici un metru de poartă, iar şutul lui Gavrilă a nimerit bara. Tot Hinojosa a fost cel care a stabilit scorul final, pentru că Voin s-a opus cu o paradă incredibilă la şutul lui Toader, iar mingea trimisă de Andre a lovit bara şi s-a plimbat pe linia porţii până în cealaltă bară, fără să intre în poartă.

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *