Autobergamo pierde cu Informatica şi ratează calificarea în play-off 1
Futsal

Autobergamo pierde cu Informatica şi ratează calificarea în play-off

Autobergamo – Informatica 4 – 8 (1 – 1)

Autobergamo: Iancu, Şerban – Iago, Andre, Gavrilă, Ribeiro, Toader, Vesa, Pieptea, Grosu, Kovacs, Anton, Mezei. Antrenor Adrian Moţ

Informatica: Voin, Toth – Hinojosa, Nastai, Milovac, Ristic, Ilaş, Mureşan, Peruescu, Beloescu, Nemiţanu, Popescu, Cojocaru. Antrenor Valentin Ilaş

Au marcat: Andre (5), Toader (25), Ribeiro (25), Gavrilă (36) – Milovac (15, 22), Hinojosa (23, 27, 28, 32, 37), Ristic (31)

Altă dată derby pentru titlul naţional, meciul de marţi seară dintre Autobergamo şi Informatica a avut o miză mult mai modestă: prinderea unui loc în play-off. În cele din urmă câştig de cauză au avut oaspeţii, care s-au impus cu 8 – 4 şi au acum prima şansă la ocuparea unui loc între primele patru. Mai mult, Informatica a câştigat recursul la decizia Comisiei de Disciplină şi foarte probabil îşi va primi înapoi cele două puncte cu care a fost penalizată, ceea ce va mări la patru avansul faţă de echipa deveană.

Primă repriză terminată la egalitate

Gazdele au început mai bine şi le-au dat speranţe spectatorilor prezenţi în Sala Sporturilor din Deva. După ce Voin a scos de sub transversală şutul lui Ribeiro, Andre a deschis scorul, finalizând o acţiune pornită de la mijlocul terenului cu un şut la colţul lung. Oaspeţii au dat primele semne de viaţă în atac în min. 7, când Hinojosa a trimis în transversală la capătul unui contraatac. A urmat o perioadă de joc mai bun al devenilor şi Gavrilă, Andre şi Ribeiro au trecut pe rând pe lângă majorarea scorului. Iancu a intervenit de două ori în aceeaşi fază în faţa lui Ristic şi tot el a mai avut un reflex salvator la şutul deviat al lui Hinojosa. Portarul devean nu a mai avut însă ce face la golul egalizator înscris de Milovac, care a deviat în plasă din apropiere şutul-centrare a lui Hinojosa. Faza s-a repetat la indigo un minut mai târziu, însă de data aceasta sârbul a trecut pe lângă balon. Finalul reprizei s-a jucat pe contre: Hinojosa, singur în 4 metri, a trimis peste bară, şuturile lui Ribeiro şi Andre au fost scoase în corner de reflexele lui Voin, iar Milovac a trimis singur din şase metri direct în Iancu, ieşit bine să închidă unghiul.

Recital Hinojosa după pauză

Imediat după reluare Milovac a făcut 1 – 2, speculând o minge pierdută de deveni, iar Hinojosa şi-a început numărul de virtuozitate finalizând o combinaţie cu Ristic. Devenii au avut o tresărire de orgoliu, împinşi de la spate şi de public, şi au reuşit egalarea în numai un minut. Mai întâi Toader a înscris din pasa lui Ribeiro, apoi Ribeiro a făcut făcut 3 – 3 cu un şut din unghi. Andre putea întoarce scorul, dar Voin a avut încă o intervenţie salvatoare, scoţând cu piciorul şutul golgeterului campionatului trecut. Hinojosa a refăcut diferenţa de două goluri, mai întâi cu un şut practic de pe linia de fund care a trecut peste Iancu, a doua oară la o altă minge pierdută – a câta? – pe propriul semicerc de jucătorii lui Autobergamo. La 3 – 5 Deva a jucat fără portar, însă acest lucru nu a făcut decât să agraveze proporţiile scorului. Ristic – după un un-doi cu Hinojosa – şi acelaşi Hinojosa – contraatac purtat în doi cu Ristic şi finalizare în poarta goală – au mai punctat de două ori şi meciul era jucat. Andre şi Iago puteau înscrie şi ei, a făcut-o Gavrilă după o pasă venită de la Toader, apoi Toader a ratat de la nici un metru de poartă, iar şutul lui Gavrilă a nimerit bara. Tot Hinojosa a fost cel care a stabilit scorul final, pentru că Voin s-a opus cu o paradă incredibilă la şutul lui Toader, iar mingea trimisă de Andre a lovit bara şi s-a plimbat pe linia porţii până în cealaltă bară, fără să intre în poartă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *