Fotbal

Retezatul – Aurul şi Inter – Vulcan se joacă pentru play-off

Etapa cu numărul 15, a patra a returului din Campionatul Judeţean Liga 4, ne oferă la sfârşitul acestei săptâmâni un derby de clasament şi o partidă al cărei rezultat ar putea decide ocupanta ultimului loc de play-off. În celelalte trei meciuri gazdele pornesc evident cu prima şansă, nu neapărat prin avantajul dat de terenul propriu, cât mai ales prin diferenţa de valoare existentă între loturile lor şi ale adversarelor.

Capul de afiş al rundei este fără îndoială disputa de la Haţeg dintre Retezatul şi Aurul Brad. Campioana judeţeană ocupă în prezent locul 4, cu 24 de puncte, oaspeţii sunt pe locul 3, cu 26 de puncte şi un meci mai puţin disputat. În tur la Brad s-a impus Aurul cu 3 – 1, într-un joc care a fost amânat cu mai bine de două săptămâni faţă de data stabilită iniţial.

La Lonea, pe „Parângul”, Inter Petrila întâlneşte pe CSM Mihai Viteazu Vulcan. Este un meci al tradiţiilor şi al orgoliilor din Valea Jiului, dar înainte de toate este confruntarea directă dintre pretendentele la locul al şaselea, cel atât de râvnit şi de important pentru accesul în faza a doua a competiţiei. Cele două combatante se află la egalitate de puncte, câte 19. Petrila e pe locul 7, dar are un joc mai puţin, CSM e pe 6. În tur la Vulcan a fost un 0 – 0 de mare luptă, orice deznodământ fiind posibil şi în partida aceasta.

Liderul Jiul joacă la Petroşani cu echipa secundă a LPS Cetate Deva şi orice altă variantă decât victoria este exclusă din start în tabăra gazdelor. Jiul este pe primul loc în liga a patra, cu 30 de puncte şi un meci mai puţin, Cetate II ocupă poziţia a noua, cu 11 puncte. În tur petroşănenii s-au impus cu un 8 – 0 fără istoric în partida disputată la Simeria.

Ocupanta locului 2, Gloria Geoagiu, are o misiune ceva mai dificilă în compania rivalei tradiţionale Dacia Orăştie. Chiar dacă diferenţa de locuri (oaspeţii sunt pe 8) şi de puncte – 28 Gloria, 11 Dacia – este una semnificativă, nu trebuie subestimată ambiţia care intervine în asemenea confruntări între vecini. În tur la Orăştie a fost 1 – 1, o dovadă în plus a ceea ce spuneam.

În fine, dar nu în ultimul rând, Şoimul Băiţa întâlneşte la Crăciuneşti pe Victoria Călan într-o dispută dezechilibrată. Şoimul are 24 de puncte şi e pe locul 5, Victoria nu a acumulat nici un punct şi este pe ultima poziţie din clasament. În tur la Călan a fost 3 – 1 pentru oaspeţii de atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *