Deplasări cu speranţe – şi nevoie de puncte – pentru Deva şi Hunedoara 1
Fotbal

Deplasări cu speranţe – şi nevoie de puncte – pentru Deva şi Hunedoara

Penultima etapă a sezonului de toamnă din Liga 3 se joacă integral vineri (din cauza alegerilor prezidenţiale, acesta fiind doar cel mai benign amestec al politicului în sport), iar ambele reprezentante ale judeţului nostru vor evolua în deplasare. Atât CS Hunedoara cât şi LPS Cetate se află în jumătatea inferioară a clasamentului, Deva chiar pe loc de retrogradare, astfel încât orice punct(e) constituie un adaus binevenit la zestrea cu care cele două vor încheia turul de campionat.

 

CSC Dumbrăviţa – CS Hunedoara

Hunedoara merge la Dumbrăviţa pentru a pune capăt unei serii negative de trei jocuri fără victorie. De la succesul obţinut la Deva în etapa a zecea, trupa lui Raul Spătaru a mai adunat doar un singur punct, în deplasarea cu Becicherecu, înregistrând două eşecuri pe teren propriu, cu Crişul şi Pecica. Nici gazdele de la CS Comunal nu stau cu mult mai bine, consemnând două înfrângeri la rând înaintea acestui joc, acasă cu Craiova şi la Horezu. De fapt, Dumbrăviţa este la ora actuală departe de prestaţiile din sezonul trecut, când a terminat campionatul pe locul al treilea. În runda precedentă ambele formaţii au fost învinse la acelaşi scor, 1 – 2.

Liniile de clasament ale celor două echipe se prezintă în felul următor. Gazdele ocupă locul 6, cu 19 puncte, cinci victorii, patru egaluri şi patru înfrângeri, golaveraj 24 – 17, oaspeţii se prezintă de pe locul 10, având 16 puncte, cinci victorii, un egal şi şapte înfrângeri, 22 de goluri marcate şi 25 primite.

Iată şi 11-le aliniat de antrenorul Sorin Bălu în partida pierdută cu Flacăra Horezu în runda precedentă: Mikloş – Străuţ (min. 70 Enciu), Telescu, David, Siminic – Boldea (min. 46 Ad. Ştefan), Stupu (min. 75 Briciu), Codrea, Moraru – Făgărăşanu, Drăghici. Golul de onoare al Dumbrăviţei a fost marcat de Enciu, în al treilea minut de prelungiri.

 

Fortuna Becicherecu Mic – LPS Cetate Deva

 

Cetate abordează această întâlnire cu un moral bun, venind după trei meciuri fără înfrângere, cu cinci puncte adunate din nouă posibile, patru dintre acestea fiind aduse din deplasări. Fortuna a obţinut un singur punct în ultimele două etape, un 2 – 2 norocos cu Hunedoara acasă, chiar dacă a jucat practic tot acel meci în superioritare numerică. Nou promovata din Timiş a avut o primă parte de campionat mult peste aşteptări, fiind neînvinsă în primele nouă etape.

Iată şi cifrele celor două combatante înaintea meciului direct. Becicherecu este pe locul 8, cu 19 puncte, patru victorii, şapte egaluri şi două înfrângeri, golaveraj 21 – 16, Cetate se află pe locul 13, cu 13 puncte, trei victorii, patru egaluri şi şase înfrângeri, 12 goluri marcate şi 17 primite. Săptămâna trecută Fortuna a fost învinsă la Gloria Lunca Teuz Cermei cu 2 – 1, după ce a condus la pauză prin golul marcat de Leucian. Iată formaţia trimisă pe teren de antrenorul Vasile Luţă: Culda – Leucian, Soare, Toma, Roşie (min. 83 Anagor) – Radu, Stănilă (min. 74 Ferţu), Oancia (min. 18 Oneţ), Cluci (min. 85 Bostan) – Hodiş, Bîrză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *