Cetate -Crisul
Fotbal

Remiză albă pe teren propriu pentru Cetate

Cetate -CrisulPartida de vineri de pe „Cetate” a început cu Crişul în ofensivă şi în minutul 6 oaspeţii au ratat o ocazie monumentală: Codrea s-a debarasat uşor de adversarul direct şi, singur în 6 metri, a trimis pe lângă poartă. L-a imitat două minute mai târziu Ciornei, plecat de la limita ofsaidului, care a scăpat liber pe partea dreaptă, însă a şutat dezamăgitor de slab în diagonală, mult pe lângă poartă. Cetate a avut nevoie de un sfert de oră ca să intre în meci. Semnalul revenirii l-a dat Bîrzan, cu un şut de la 18 metri în blocajul advers, după care Ţoiu a prins un voleu de la 20 de metri care a ocolit poarta lui Paşcalău. Subţirică a rezolvat bine o centrare care putea fi periculoasă, respingând din faţa a doi adversari în careul mic. Cornerul ce a urmat a adus mingea la Sabău, care din 10 metri a şutat pe lângă poartă, în min. 23.

Devenii şi-au revenit parcă din pumni şi într-un interval de trei minute (25 – 28) au încercat de trei ori poarta adversă. Mai întâi Cocan a centrat pe jos şi Lupu a reluat din doi metri peste transversală, apoi Chivu a trimis de la 25 de metri puţin peste vinclul porţii arădene, pentru ca şutul lui Ţoiu de la 30 de metri să treacă razant cu bara din stânga lui Paşcalău.

Crişul a reapărut din nou la finalizare şi Ember a şutat cu boltă de la 20 de metri, însă Manea a respins balonul de sub transversală şi cu asta a trecut prima jumătate de oră. Finalul reprizei a adus doar două şuturi ale lui Bîrzan, unul mult peste poartă, iar celălalt în zid, din lovitură liberă de la marginea careului.

Partea secundă a început cu un forcing devean şi în primul minut de la reluare Cocan a executat foarte periculos în şase metri o lovitură liberă pe care portarul Crişului a deviat-o în corner. A urmat o suită de patru lovituri de colţ pentru Cetate, care nu au adus însă şi golul. De partea cealaltă Manea a ieşit bine din careu şi a respins din faţa lui Codrea la un contraatac al oaspeţilor care putea deveni periculos. Gazdele puteau înclina balanţa în favoarea lor, pentru că în minutele 60 şi 62 au avut două ocazii rarisime. Lupu a finalizat o acţiune personală cu un şut bun de la 18 metri, la firul ierbii, scos de Paşcalău de la rădăcina barei, apoi Cocan, bine servit de acelaşi Lupu, a făcut o cursă în care a trecut în viteză de doi adversari, dar ajuns singur în opt metri l-a luat luat la ţintă pe portarul advers. Încet, încet, pe parcursul trecerii timpului, ambele echipe s-au convins că un punct e mai bun decât nimic şi au riscat din ce în ce mai puţin pe final. Am mai notat în ultima parte a întâlnirii doar o fază prelungită de atac a Devei la care Chivu, Lupu şi Cocan nu au găsit finalizarea din careul mic şi o lovitură de cap a lui Roşu după centrarea lui Mateucă care a trecut pe lângă poartă.

În concluzie, a fost o remiză echitabilă, după un meci disputat pe un teren greu în care ambele formaţii au făcut risipă de energie. Pentru Cetate urmează în etapa viitoare o deplasare la Becicherecu Mic pentru partida cu Fortuna din penultima etapă a turului.

 

Declaraţii după meci:

Ştefan Nanu (antrenor Cetate): „Astăzi am făcut un joc bun, din punctul meu de vedere. În repriza a doua puteam câştiga, chiar la două – trei goluri, ne-am creat destule ocazii mari, pe care din păcate le-am ratat. Ceea ce spun mereu s-a văzut şi acum, ne lipseşte un vârf de atac, un număr 9 care să o bage în poartă. Îi felicit pe băieţi pentru atitudine, sunt mulţumit de felul cum au evoluat azi. Suntem neînvinşi în ultimele trei etape, avem o victorie şi două egaluri, sper să continuăm seria bună şi să obţinem şase puncte în ultimele două meciuri. Am avut trei absenţi la acest meci, Jude accidentat, Roncea şi Marton suspendaţi, a trebuit să improvizez în primul 11. Îi felicit în special pe Iana şi pe Subţirelu, care au evoluat astăzi pe posturi neobişnuite pentru ei.”

Adrian Abrudean (antrenor Crişul): „S-a terminat egal, pentru că atât s-a putut azi, pe un teren foarte greu. A fost un meci de uzură, un meci de luptă, până la urmă s-a jucat la rezultat. Noi am ratat în primele zece minute două ocazii mari prin Codrea şi Ciornei, am mai avut după aceea încă una prin Sabău, nu am reuşit să marcăm. Băieţii şi-au dorit, au muncit, au alergat, îi felicit pentru asta. Până la urmă este un punct cştigat în deplasare, care ne menţine acolo în faţă în clasament. Mai avem două jocuri, sperăm să facem şase puncte, să încheiem cât mai bine turul de campionat. Obiectivul nostru este o clasare în primele cinci, adică una mai bună decât în sezonul trecut.”

 

LPS Cetate Deva – Crişul Chişineu Criş 0 – 0

 

CETATE: Manea – Subţirică, Radak, Bogdanovici, Doboş (cpt) – Cocan, Ţoiu, Bîrzan – Chivu, Iana (84 Curescu), Lupu. Antrenor Ştefan Nanu

CRIŞUL: Paşcalău – Onuţan, Sabău, Tolmbaye, Suslak – Clej (72 Roşu), Pavel (cpt), Ember (90+2 Blănaru) – Piţ, Codrea, Ciornei (77 Mateucă). Antrenor Adrian Abrudean

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj Napoca) – Bogdan Pojar (Cluj Napoca), Vlăduţ Gaspar (Târgu Mureş)

Observatori: Emanoil Popescu (Târgu Jiu), Vasile Mărginean (Alba Iulia)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *