O nouă strategie, anul viitor 1
Gimnastica artistica

O nouă strategie, anul viitor

De la data de 1 noiembrie 2019, componenții celor două loturi naționale de gimnastică, dar și antrenorii lor, își vor continua activitatea la cluburile de care aparțin, urmând ca la începutul anului viitor, FRG să prezinte o noua strategie a modului în care va fi abordată pregătirea sportivilor pentru Cupele Mondiale și Campionatele Europene, competiții de interes în prima parte a anului 2020, care reprezintă totodată o șansă în plus de calificare individuală la Jocurile de la Tokyo.

În acest sens, s-au trimit notificări oficiale către coordonatorii celor două loturi, Nicolae Forminte și Marius Urzică, dar și către cluburile afiliate Federației. De asemenea, FRG menționează că în toată această perioadă de reorganizare, va continua să susțină pregătirea sportivilor, chiar dacă aceștia sunt la cluburi, monitorizându-le antrenamentele și modul în care acesția se prezintă în cadrul verificărilor ce vor avea loc.

“Interesul FRG este acela de a valorifica potențialul sportivilor, dar și al antrenorilor, și de a încerca să completeze delegația României la Tokyo cu noi locuri pentru gimnastica artistică, obținute prin calificare individuală. Doar printr-un efort comun și prin acel spirit de echipă care întotdeauna ne-a reprezentat cu succes, putem depăși acest moment. Decizia CEx nu trebuie să fie percepută ca o măsură drastică, nimeni nu a fost demis. Dimpotrivă, ne bazăm în continuare pe aportul tuturor celor implicați în proces, însă simțim nevoia unei restructurări și optimizări, prin care sperăm să oferim un imbold și un nou start”, a precizat, pe site-ul Federaţiei, Marcela Fumea, președinte Interimar FRG.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *