Gimnastele junioare pe podium în Grecia la Cupa Horizon 1
Gimnastica artistica

Gimnastele junioare pe podium în Grecia la Cupa Horizon

Gimnastele junioare aflate în pregătire în cadrul programului ”Țară, țară, vrem campioane!” au  fost vedetele competiției inmternaționale  care s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute în Grecia , la Salonic. Sportivele din delegația României au cucerit 26 de medalii din care 15 sunt de aur , 9 de argint  și 2 de bronz. Gimnaste  din 19 țări, împărțite pe categorii de vârstă, s-au întrecut pentru medaliile puse în joc.

La categoria gimnaste născute în anul 2005,Mara Ceplinschi  s-a impus net la individual compus unde s-a situat pe locul I și apoi  și-a trecut în palmares  medaliile de aur cucerite la toate cele patru aparate din concurs: sărituri, paralele, bârnă și sol . La aceeași categorie Luiza Popa s-a clasat pe locul secund la individual compus și a cucerit medaliile de argint la medalie de argint la sărituri,paralele și sol .

Ana Maria Bărbosu a fost singura gimnastă din România care a concurat la categoria  sportive născute în anul 2006 și a urcat pe podiumul de premiere la individual compus unde a câștigat medalia de aur  ca și în finalele pe aparate de la sărituri,bârnă și sol iar la paralele  s-a situate pe locul second.

La categoria gimnaste născute în 2007, cele mai mici junioare din competiție, Amalia Puflea a câștigat medalii de aur la individual compus, bârnă , sol și s-a clasat pe locul secund la sărituri în timp ce Sabrina Mânecă Voinea a cucerit medaliile de aur la sărituri și paralele și o medalie de argint la individual compus.Alte două gimnaste din România au urcat pe podium la această categorie:Ioana Danciu , cea care s-a clasat pe locul doi la sol și a cucerit medalii de bronz la bârnă și la individual compus iar Adina Crișan s-a situat pe  locul doi la paralele.

Totodată, junioarele categoriei 2006 și 2007 au fost medaliate cu aur și în întrecerea echipelor naționale.

Felicitări tinerelor sportive(unele se pregătesc în centrul de la Deva) dar și antrenorilor  care le-au pregătit Lucian Sandu – coordonatorul colectivului tehnic, Raluca Bugner, Gina Gogean, Camelia Voinea, Cristinel Micu, Liviu Iordache ca și aportul important al  arbitrelor Ana Maria Iordache și Ana Maria Gavojdea, acestea fiind prezente  la Salonic la invitația  organizatorilor pentru a oficia  în brigăzile de jurizare a evoluțiilor gimnastelor din concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.